Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '17

 
Kategori
Resim
 

Gündelik Yaşamda Soyutlanan Kadın Ömür Eke’nin Resimlerinde Hayata Dönüyor

Gündelik Yaşamda Soyutlanan Kadın Ömür Eke’nin Resimlerinde Hayata Dönüyor
 

Empresyonist çalışmalarıyla tanıdığımız Ömür Eke’nin çalışmaları “KADIN RUHU”  isimli sergisiyle Venüs Sanat’ta izleyici ile buluşuyor.

Sergi  14 Ekim 2017 tarihinde açılacak olup 25 Ekim 2017 tarihine kadar görülebilir.

Kadın gözüyle, kadın duyarlılığı ile, kadın olma bilinci ve kavrayışı ile gündelik yaşamdaki kadınlara bakmak. İşte Ömür Eke çalışmalarından tam da bunu yansıtıyor bize. Kadın işte, evde, sokakta, içerde dışarıda, kafede, barda, … hayatın her noktasında kadının uğradığı duraklar – tablolarda dondurulmuş zaman ve mekanların dahil haliyle – özgürlük kapısını araladığı anlar. Kadınların duygulanım hallerini de kendine özgü boya vuruşlarıyla duygusunu izleyiciye geçirecek denli başarıyor Ömür Eke. Kadınların yalnızlıkları, yaşamdan beklentileri, özlemleri, arzuları, kederleri, … figürlerden bize doğrudan yansıyor.

Ömür Eke hem yazan hem çizen boyayan bir kadın. Bu yetileriyle elbette kadın ruhuna kadın psikolojisine odakladığı temellendirmede kadından evrene kurduğu alegoriler ile tüm insana insanlığa sesleniyor. Kadın bu koca evrende aynı zamanda kendini doğuran bir embriyo. Ve Ömür Eke’nin resimleri de yaşamımızı var olma ekseninden almamız gerektiği ışığıyla yansıyor bize.

Çalışmalarını Denizli’de kendi atölyesinde sürdüren Ömür Eke’ye çalışmalarını bizimle buluşturduğu için çok teşekkürler.

 
Toplam blog
: 84
: 605
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Konya Akşehir doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliğ..