Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Gündemi takip etmek

Geçenlerde bir tartışma programında gazetelerimizde çıkan yazıların yavanlığından söz ediliyordu. Katılımcılara göre çoğu gazete yazarımız fikri ve idolojik boyutu olmayan, sosyolojik irdelemelerden yoksun makalelerle karşımıza çıkıyor ve buna rağmen 'uzman yorumcu' ünvanını alıyordu.

Gerçekten de benim de %100 katıldığım görüşler bunlar. İnternet vasıtasıyla tüm gazeteleri takip etmek artık çok kolay. Kim ne yazmış, görüşlerini nasıl beyan etmiş izlemek ve bunlar hakkında yorum bile yazmak artık çok rahat hale geldi. Teknoloji köşe yazarlarımızın foyasını ortaya çıkardı. Teknoloji sayesinde köşe yazarlarımızın sadece beğendiği görüşleri dikkate aldığını, gündemin ancak menfaat icabı olan kısımlarının bu yazarlarımız için konu olabileceğini ve yazılarının iki boyutlu bir gazete kağıdında bile tek boyutlu olarak kaldığını büyük bir yeis ve teessürle öğrenmiş olduk.

Pazar günü okumuş olduğum 15 e yakın köşe yazarının yalnızca 5 i sosyolojik tahlillere başvururken, çok az bir kısmı dış politikada yeni açılımlar sağlayabilecek görüşler beyan etmiş. Avrupa gazetelerinin ehemmiyetli gündem konuları ancak 1-2 yazarımızın gündemine girebilmiş. Elif Şafak'ın İspanya'da yaptığı edebiyatımız adına önemli olan konuşmasıyla ilgili sadece bir yazarımız görüş beyan etmiş. Bizim için gündemin kilit noktası olabilecek bir konu olan 'ETA ve AB'nin ona bakışı' yine sadece bir yazarımızın gündeminde. İspanyol hükümetinin bu örgüte takındığı tavırların AB'deki projeksiyonları dış politika ile ilgilenen medyamızın kamuoyu oluşturabileceği bir konu olmalıydı halbuki.

Yazılı medyamızın bu boyutsuzluğu ne yazık ki görsel medyamızda daha da derinleşiyor. Ben birşey söylemeyeceğim. Sadece haber kanallarımıza çıkan uzmanlara dikkat etmenizi rica ediyorum. Gündemi ele alış biçimleri size yeni şeyler katıyor mu merak ediyorum doğrusu.

Cumhuriyet tarihimizin eksiklerinden biri olarak entellektüel dünyamız devamlı ön plana çıkarılır. Boyutsuz ve fikri hiçbir kaygısı olmayan bir medya entellektüalitenin neresinde durur acaba?

 
Toplam blog
: 8
: 636
Kayıt tarihi
: 25.09.07
 
 

Merhaba. Kayseri doğumluyum. Boğaziçi İktisat son sınıf öğrencisiyim. Spor, ekonomi ve politika üzer..