Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '07

 
Kategori
Spor
 

Futbolumuzun fundamentali

Futbolumuzun fundamentali
 

Hep beraber acı bir maç seyrettik geçenlerde. Kapanan ve futbolunu 'kaya gibi sert olmak' üzerine kurmuş olan bir Balkan ülkesine karşı hiçbir şey üretemeyen, attığı golün haricindeki herşeyi yetersiz ve kötü olan güya teknik bir takım. Peki niye böyle bir saçmalık bize reva görüldü? Derine inmek lazım.

Türk futbolunun en büyük eksikliği bence fundamental yoksulluktur.Yani futbolun olmazsa olmaz elementlerini sahada gösterememektir. Savunmada rakibi nasıl karşılayacağını bilememek, defanstan topla çıkamamak, koşu yoluna pas atamamak, ortaları yeterince ve gereğince yapmamak, yan toplara zamanında çıkamamak, hücum oyuncusundan önce topa müdahale edememek hep bu eksiklikten ileri geliyor işte.

Tezimi kuvvetlendirmek için Hamit'in fundamental zengini futboluyla Üzülmez'in, elini kolunu açarak kapamaya çalıştığı, fndamental yoksulu futbollarını karşılaştırmanızı istiyorum. Gökhan Ünal'ın pozisyon alışıyla Karan'ın reaksiyonel davranışlarını bir gözlemlemenizi istirham ediyorum.
Peki sorun niye böyle büyüyor derseniz ona da cevabım var:Antrenmansızlık veya yanlış antrenman.Hiçbir uzman bana Türk futbolcularının antrenmanlarını yeterince yaptığını söylemesin. Görüyoruz ve gözlemliyoruz ki yapmıyorlar. Arda çalışsa bu kadar çağdışı oynamaz, Tuncay çalışsa arada bir bir iki kişi çalımlar.
Neyse umudumuzu koruyalım.Elden ne gelir?
 
Toplam blog
: 8
: 636
Kayıt tarihi
: 25.09.07
 
 

Merhaba. Kayseri doğumluyum. Boğaziçi İktisat son sınıf öğrencisiyim. Spor, ekonomi ve politika üzer..