Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gündönümü ve ekinoksların gizemi

Ekinoks nedir?
 
Ekinoks, yıl içerisinde Güneşin doğrudan Dünyanın ekvator düzlemi seviyesinde bulunduğu zamandır. Diğer bir deyişle, bu zaman süresince, Güneş gezegenimizin her iki yarıküresini de eşit olarak aydınlatır.
 
“Ekinoks” terimi, gün ve gecenin aynı sürede olması anlamına gelen latincedeki aequus (eşit) ve noctis (gece) terimlerinin birleşiminden oluşan aequinoctium teriminden gelir
 
Bir yılda iki ekinoks dönemi vardır:
- birincisi 19 ve 21 Mart arasında
- ikincisi 22 ve 23 eylül arasında gerçekleşir.
 
Yani ekinokslar iki mevsimin başlangıcını belirtir: ilkbahar ve sonbahar. Güney yarıkürede olduğu gibi kuzey yarıkürede - gündönümü tarihlerinde olduğu gibi -ekinoks tarihleri de yaklaşık olarak aynıdır. Buna karşı, kuzey ve güney yarıkürelerdemevsimler birbirinin tersidir.
 
Gündönümleri hakkındaki astronomik gerçekler
 
Gündönümleri, dünyanın ekvator düzleminden bakıldığında Güneşin en güney ya da en kuzey noktasında bulunduğu zaman gerçekleşen gök olaylarıdır.
 
Gündönümleri gün süresinin en az ya da en fazla olduğu döneme denk gelirler (dönenceler arası bölgeler hariç). Yaz gündönümüne yakın günlerde gündüz süresi en uzun, kış gündönümüne yakın günlerde ise tam tersine, gündüz süresi en kısadır.
 
Bu durumda, iki mevsime denk gelen iki adet gündönümü vardır: yaz ve kış gündönümleri
-    21 Haziran
-    ve 21 Aralık
 
Özet olarak, ekinokslar ve gündönümleri, astronomik açıdan olduğu kadar astrolojik ve spiritüel açıdan da dört mevsimin başlangıcını belirtirler.
 
 
Dört mevsim hakkındaki dört gerçek
 
Aslında, birçok din ve inanıştaki bayramlar, bu anahtar tarihlerde olur. Bunların hepsini adlandırmak uzun sürecektir.
 
En önemlisi, bu konuda, ekinoksların ve gündönümlerinin spiritüel anlamını ve bu bir mevsimden diğerine geçiş dönemleri sırasında hayatınızı iyileştirmek için ne yapacağınızı bilmeniz önemlidir.
 
İlkbahar ekinoksu
Kuzey yarıküre: 19 ve 21 Mart arası
Güney yarıküre: 22 ve 23 Eylül arası
 
Bu dönem, projelerinizi başlatmak ve hedeflerinizi tasarlama dönemidir. Önceki mevsimlerde kaçırdığınız şeyleri yeniden başarma fırsatları bulduğunuz bir canlanma dönemidir. Aynı zamanda, durum saptaması yapmak ve yılın geri kalan kısmı için yeni yollara koyulmak için iyi bir dönemdir.
 
Yaz gündönümü
Kuzey yarıküre: 21 Haziran
Güney yarıküre: 21 Aralık
 
Bu dönemde, projelerinize yeni bir atılım kazandırmak ve önceki mevsimde yolunda gitmeyen şeyleri yoluna koymak gerekir. Projelerinizde başarılı olmak ve ilerlemenize yardım edecek insanlarla tanışmak için gerçekleştirdiğiniz çabaları hızlandırmak ve yoğunlaştırmak için ideal bir dönemdir.
 
Sonbahar ekinoksu
Kuzey yarıküre: 22 ve 23 Eylül arası
Güney yarıküre: 19 ve 21 Mart arası
 
Projelerinize son rötuşu yapma ve onları sona erdirme zamanıdır. Onlardan en iyi yararı elde etmek için önceki mevsimlerde elde ettiğiniz deneyimlerden faydalanırsınız. Aynı zamanda, önceki bilgilerinizi pekiştiren birçok tavsiye alabilirsiniz.
 
Kış gündönümü
Kuzey yarıküre: 21 Aralık
Güney yarıküre: 21 Haziran
 
Hedeflerinizin büyük bir kısmını gerçekleştirmeyi zaten başarmış ya da bunu yapma aşamasında olabilirsiniz. Bu nedenle henüz bitirmediğiniz projelere son rötuşu yapın. Ya da şimdiye kadar yaptıklarınızın kazancından faydalanın. Şimdiden, önünüzdeki mevsimde başlayacağınız projeleri düşünmeye başlayın.
 
 
Toplam blog
: 16
: 185
Kayıt tarihi
: 01.09.15
 
 

1967 yılında Muğla Dalaman ilçesinde dünyaya geldim, ilk ve Orta Eğitimimi Dalaman ilcesinde, Lis..