Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Güneş balçıkla sıvanmaz…

Güneş balçıkla sıvanmaz…
 

Öncelikle bir konunun altını kalın çizgilerle çizelim. Fenerbahçe birilerine saç yoldurmaya devam ediyor. Spor yazarlarına(?) bakıyorum, hemen hepsi Fenerbahçe’nin başarısını gölgeleme, onu aşağılama, yok sayma telaşı içindeler. Belli ki aldıkları parayı helal ettirmeye çalışıyorlar. Maç içersindeki hataların içinden cımbızla öyle olaylar ve onlara yorumlar çekiyorlar ki, Özer’in attığı mükemmel golü bile kaleci hatasına bağlı basit bir gol olarak verme telaşındalar. Oysa o zavallı yazar müsveddeleri uzun yıllar önce Beckham’ın attığı benzer bir golü hala ağızlarından sular akarak anlatırlar…

Futbol bir hata oyunudur. Bence çok sevilmesinin bir nedeni de hatalardır. Düşünün futbolcular ve hakemler hiç hata yapmasalar, bir futbol maçını izlemeye kaç kişi gider? Muhtemelen berabere biteceği belli olan bir maçı kim izler? Ama siz, takımlardan birini veya oyunculardan bazılarını veyahut ta hakemleri eleştirmek isterseniz yeterince malzeme hep vardır. Dikkat ederseniz futbol yazarı olarak köşe kapmış zevatın hemen hiç biri bu işin eğitimini almış değildir.  Ben bile spor yazısı yazdığıma göre… Bu yüzden birilerini illaki linç etmekten vazgeçip bu hatalar oyunundan keyif alanların sürekli keyiflerini kaçırmaya çalışmanın çok da anlamı olduğunu düşünmeyelim.

Şimdi kimileri çıkıp Mersin kalecilerinin yedikleri gollere bakıp kaşlarını çattıkları kesindir. İşte şikenin delili diye ortaya fırlamıyorlarsa aldıkları emirden olsa gerek. Yoksa bunlardan çok daha kabul edilebilir hatalarda şike diye bir tarafını yırtanları hep hatırlıyoruz.

Ey sahibinin sesleri; Siz ne yaparsanız yapın güneşi balçıkla sıvayamayacaksınız. Yarın sizler yok olup gideceksiniz ama Özer’in mükemmel golü orada duracak.

İzmir 2011-10-18

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..