Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güneş Gece Doğmaz...

Güneş Gece Doğmaz...
 

Her sebebin bir nedeni, her nedenin bir sebebi var. Hiçbir şey boşuna değil, tesadüf diye bir şey yok. Yolcuyuz gelip geçiyoruz ne kırmaya, ne de kırılmaya gerek yok.
 
İnsanı insan yapan kişinin karakteri, yaşadığı hayat, sergilediği duruştur. İnsanı insan yapan kendini bilir olup, bildiği gibi görünme dürüstlüğüdür. İnsanın kalbi yaşadığı yere yansır, yaşadığı yerde bir süre sonra kalbe bulaşır.
 
Yaşam standardını kişi kendisi belirler. Aldığın nefes, yerinde olan sağlığın, görebilen gözlerin ve geliştirdiğin empati senin hayatında seni sen yapandır. Hayat anı yaşamaktır, hayat bugün hatta şu andır. Maalesef bizlerde öğrenilmiş bir çaresizlik var, farkındalık lazım hepimize.
 
Hayatın içinden akarken olanı olduğu gibi an'da yaşamak güzel olan, karşımıza aynımız yada farklımız ihtiyaç halinde geliyor zaten. Her ne gelirse gelsin gelen sana seni anlatır. Aynınla, zıttınla, kendinle yüzleşirsin. Kiminle ne yaşadığından çok ne yakaladığındır önemli olan. Benzer sonuca aynında da, zıttında da gidebilirsin yeter ki okumasını bil. Her ikiside benden yansıyan, her ikiside benden açılan ve her ikiside aynı görevi yapan, aynımı da, zıttımı da birleştirdiğimde yolum bana açılacaktır.
 
İnsanın insanı kendi haline bırakması güzel şey kendini dinleyip yüzleşme fırsatı bulur. Kimseden kendine bir şey katmasını beklemeden kendin için, huzur için kendinle baş başa.
 
Kötü görmekse niyetin zaten kötü niyetlisindir, her iyi olanı kötü olarak algılaman normal. Böyle art niyetli, komplocu beyinlerin genelde hiçbir faydası yoktur, fitne çıkarmak, ortalığı karıştırmak için kullanılan figüratif insanlardır.
 
Arada bildiklerimizi alt üst etmesi gerekir ki, hava alsın, bir yerler değişsin, ölçüsü değişsin, bir biliyorken yanına bir daha koysun. Serin tutmak, güncel tutmak iyidir hafızayı diğer türlü aynılaşır, insanda aynı kaldıkça ilerleyemez.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..