Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '17

 
Kategori
Astroloji
 

Güneş Koç burcunda ve İlkbahar ekinoksu

Güneş Koç burcunda ve İlkbahar ekinoksu
 

20 Mart saat 13:30’da Güneş Koç burcuna geçiş yapıyor ve İlkbaharı başlatıyor. İçinden geçtiğimiz zor ve karanlık günlere rağmen bugün baharın başlangıcı, yani İlkbahar ekinoksu. Bugün kuzey yarım kürede bahar ekinoksunun (gün- tün eşitliği) oluştuğu gündür. Güneş ekvatora dik açı ile gelir. Gece ve gündüz birbirine eşitlenir. Ayrıca hem kuzey hem de güney kutbu aynı anda gün doğumu hattındadırlar ve gün ışığı her iki yarım küre arasında eşit olarak paylaşılmaktadır. 20 ya da 21 Mart, burçlar sırasında ilk olarak yer alan Koç burcunun başlangıç günüdür. Her yıl ekvatora Güneş ışıklarının dik gelmeye başladığı an 0 derece Koç burcu olarak kabul edilir.  Tüm kış uyumuş olan doğa artık uyanmaya ve canlanmaya başlar. Kışın rehaveti artık bitmiştir ve insanlar coşkuyla dolmaya başlar. Daha çok gezmek ve seyahat etmek isteriz. Çiçekler tomurcuklanmaya ve goncalarını açmaya başlar. Neşe, coşku ve umut içimizi ısıtmaya başlar, yeniden doğar her şey.

Koç burcu ateş elementinde ve öncü doğada bir burçtur. Gezegeni Mars’tır. Başlatan ve harekete geçirendir. Arketipleri savaşçı, öncü, gözü pek, paçayı kurtaran ve hayatta kalandır. Koç burcu, Güneş ve gezegenlerin zodyakta yolculuğuna başladığı noktadır.

Koç burcunda doğan kişiler enerjik, hevesli ve meraklıdırlar. Aksiyona almada ve bir şeyleri başlatmada çok yeneteklidirler. Başlamada ataktır fakat başladığı işlerin sonunu getirmekte pek yetenekli değildir, çünkü sabırsız doğasına yenik düşer. Koç burcunun ruh durumu pek çabuk değişir, istikrar ve sabır defterinde yazmaz. Sakin ve durağan bir yaşam ona göre değildir, risk almak ve macera yaşamak onu canlandırır ve yaşama sevinci verir. Spontane şeyler tam ona göredir. Zorluklara karşı dayanıklıdır ve inisiyatif almaktan hiç çekinmez. İddialıdır ve meydan okumak tam ona göredir.

Ego onun göbek adıdır. Her şeyden ve herkesten önce kendi arzuları ve istekleri önemlidir. Kendi başına başarmak ve hayatta kalmak ister. Takım çalışması pek ona göre değildir, zaten gruplar içinde hep lider olmak ister ve diğerlerinin düşüncesini dinliyormuş gibi yapıp yine de kendi bildiğini okuma eğilimindedir. Diğerlerinin ne düşündüğü onun için çok bir şey ifade etmez. Başkalarının hatalarını kabul etmekte zorlanır. Tepkiseldir.

Geçmiş ve gelecek onun için önemli değildir, sadece anı yaşamakla ilgilidir. Duygusal ve hassas bir burç olduğu pek söylenemez, empati kuramayan yegane burçtur. İnce düşünemez ve patavatsız çıkışlar yapabilir. Hal böyleyken, insanları istemeden de olsa kırabilir ve duygularını incitebilir.

Koç burcunun hastalıkları: Migrenler, baş ağrısı, yüzdeki darbeler, sivilceler, çiçek hastalığı, mantar hastalığı, Polip, felçler, diş ağrısı ve kellik.

Ünlü Koçlar:  Charlie Chaplin, Vincent Van Gogh, Victoria Beckham, Elton John, Jennifer Gardner, Linda Goodman, René Descartes, Maria Sharapova, Jackie Chan.

Sevgilerimle,

Burçin B. Tezay

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..