Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '17

 
Kategori
Astroloji
 

Başak burcunda dolunay

Başak burcunda dolunay
 

12 Mart saat 17:53’te 22 derece Başak burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Etkileri 1 hafta öncesinde ve sonrasında görülmeye başlanır.
Ay ve Güneş’in 180 derece açıyla karşı karşıya gelmesine dolunay denir. Dolunay zamanlarında içgüdülerimiz ve duygularımız yoğunlaşır. Öte yandan, gerilim ve stres de yaşanır. Yeni ay zamanı başlattığımız projelerimiz ya da aldığımız kararların ve takındığımız tavırların sonuçlarını almaya başları, her şey tam olarak görünür haldedir. Dolunay parlak ve göz alıcı ışığıyla tüm gerçekleri ve yalanları aydınlatır ve ortaya serer. Başak burcunun yönelimi analiz etmek, düzeltmek, detaylandırmak, eleştirmek ve hizmet etmektir. Ayrıca Başak burcu hasatla da ilişkilidir. İşe yarayan ile yaramayanı birbirinden ayırır ve düzenler. Aynı zamanda, sağlık bilincini de sembolize eder. Geçen ay yaşadığımız Balık burcunda ve Güney Düğümü tarafında gerçekleşmiş olan Güneş tutulması bırakma, çözülme ve feda etme temalarını içeriyordu genel olarak. Bu bağlamda, bırakmamız ve çözmemiz gereken şeyleri bu dolunayda ayırıp düzenleyip hasat etmemiz gerekebilir. Sağlık konuları da ekstra dikkat gerektiriyor. Hayatımıza yeni sorumluluklar girebilir ve kimilerimiz yeni bir işe ve projeye başlayabilir.
Dolunay Satürn ve Kiron ile kare açı kurmakta. Depresif ve melankolik duygular içine girebiliriz, sorumluluklarımız ağır bir yük gibi gelebilir, altında sanki eziliyormuşuz gibi hissedebiliriz. Yetersizlik duyguları içinde olabiliriz, kısıtlayan durumlar oluşabilir. Otorite figürleriyle çatışmalar ve sıkıntılı durumlar oluşabilir. Buna ek olarak, eğer bir konu ve durum hakkında gereken sorumluluğu almıyorsak ve disiplin sağlamakta zorlanıyorsak, bu konularda bir takım çözüm arayışlarına girmemizin zamanı gelmiş olabilir. Sorumluluklarımızı ve yapmak zorunda olduğumuz şeyleri hayatımızın olması gereken bir parçası olarak kabul ettiğimizde rahatlayabileceğimize, içimizdeki ve dışımızdaki otoritelerin seslerini dengelememize ve uzlaştırmamıza işaret ediyor olabilir bu dolunay. Baba ve erkek figürleriyle olan problemlerimiz varsa eğer, halletmenin zamanı da gelmiş olabilir.
Dolunay Denebola ve Achernar sabit yıldızlarıyla etkileşim içinde bulunuyor. Başarmak istediğimiz konularda sebat ve oto kontrol sağlamak kolaylaşabilir. Ün ve güç kazanılabilir. Öte yandan, uyumsuzluklar, üzüntüler ve pişmanlıklar da söz konusu olabilir. Eşimizden ve sevgilimizden geçici ayrılıklar yaşayabiliriz. Hayati organlarda bir takım rahatsızlıklar oluşabilir. Seller, yangınlar ve deniz kazaları meydana gelebilir.
Bu dolunay Türkiye’nin 4-10 aksında meydana geliyor. Genel anlamda,toprak, vatan, vatanseverlik, halkı ilgilendiren konular, toprak sahipleri, çiftçiler, madenler, binalar, emlak, hükümet, iktidar sahipleri, devletin ulusal itibarı, ulusal gücü ve güvenliği, emekliler, yaşlılar gibi konulara dikkat çekiyor. Dolunayın 6.evde bulunan transit Satürn ile olan kare açısı halkın maddi ve manevi refahını ilgilendiren durumların iç açıcı olmadığını gösteriyor. Yani, ülkemizde uzun zamandır devam eden işsizlik, ekonomik daralma, finans piyasalarının zor durumu gibi konular da sıkıntılar daha da derinleşebilir. Sağlık çalışanları, memurlar, silahlı kuvvetler de etki alanı dahilinde. Üst mevkide, iş hayatında ve politik arenada çalışan kişi ya da kişilerin gözden düşme ve itibarının zedelenmesi, hastalığı ya da vefatı gibi durumları söz konusu olabilir.
Sağlık bakımından ise, her türlü bağırsak hastalıkları (kolit,kabızlık,ishal,karın şişkinliği vb.), mesanede oluşacak rahatsızlıklar, hipoglisemik (kan şekeri düşüklüğü) gibi rahatsızlıklar da meydana gelebilir.


Burçin Borazan Tezay

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..