Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Güneşin aydınlattığı gerçek

Güneşin aydınlattığı gerçek
 

Siyaset yeri geldiğinde öyle garip bir karmaşaya dönüşebilir ki ne kadar uğraşırsanız uğraşın çözemezsiniz.

İşte Güneş Operasyonu'nun bitişi de böyle bir karışıklığın ortasına itiverdi Türkiye'yi. Basının da etkisiyle kamuoyunda ''Bush emretti biz de çıktık'' düşüncesi yerleşti kafalara. Bu doğrudur ya da yanlıştır zira Org. Büyükanıt hayldi iddialı bir cümleyle iddialara karşı çıkmıştı.

''İspatlanırsa üniformamı çıkarırım.''

Bize ''çık'' diyen Bush'un İsrail'e ''aman dikkat'' demesi neyin işaretidir? Dış politikada verdiğimiz tavizlerin işaretidir bana göre. Öyle ki artık ne derlerse yapıyoruz algısı yerleşti herkesde.

Tüm bunların yanında gelin farklı bir noktaya götürelim sizi. ABD ve Radikal Sol görüş birbiriyle çekişmeli haldeydi Türkiye'de. ''Kahrolsun ABD Emperyalizmi'' diye yıllardır sloganlar atılıyor.

Şimdi bakalım, ikisi de Türkiye'ye karşı aynı safta yer alıyor. İkisi de operasyonun bitmesinden yanaydı. Anlamsız bulurlardı. e oldu?

Bir zamanların anlı şanlı solculuğu ABD'nin yanında yer almakla mı son bulacaktı?Ne anladık biz bu işten? emekki bir zamanlar önemli mücadelelerin verildiği görüşler bugün o kadar da önem arz etmiyor.

Bu bize önemli bir gerçeği tekrar hatırlatıyordu. Kavramlar, teoriler, kuramlar bir gün mutlaka reform geçirmek zorundadır. 100 yıl önceki düşünceleri bugüne uyarlayamazsınız.

Ne dünya eski dünyadır ne de insan. Hepsi değişmiştir. Siz de değişmek zorundasınız.

Yoksa bir zamanlar düşman olduğun ülkeyle aynı doğrultuda ilerleyebilirsiniz. Hoşunuza giderse tabi..

Özgün Kaplama

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..