Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Günümüzde boşanmalar ne kadar kolaylastı...

Günümüzde boşanmalar ne kadar kolaylastı...
 

Eskiden insanlar boşanmaktan utanırlardı. Şimdi ise neredeyse hergün bir sürü insan boşanıyor. Boşanmak bu kadar basitleşti. Boşanmayı kolay hale getiren sebepleri düşünüyorum da...

Evlilik kararını verirken öyle çok zorlanırız ki.. Ama nedense boşanmak için hiç zorlanmıyoruz. Güzel bir ilişki nasıl oluyor da boşanmaya varıyor? Bir ömrü paylaşmaya karar verdiğimiz, hayatımızın vazgeçilmezi olan o insanı nasıl bir anda hayatımızdan çıkartabiliyoruz? Yaşadığım hayat mı bizi bu durumlara getirdi? Yoksa artık aile kavramı eskisi kadar önemli değil mi? Evliliğin başlarında kurulan hayallere ne oldu?

Evliliklerde günü birlik ilişkilere dönmeye başladı. Anlaşamadık deyip ayrılmak insanlara çok kolay geliyor. Peki anlaşmak için çaba harcanıyor mu? İnsanlar artık sevdiklerine bile tahammülsüz davranır oldu. Birlikte yaşamanın gerekliliklerini yerine getirmez oldu. Evlenmek kadar boşanmakta doğal sayılır oldu. Gerçekten yürümüyorsa, tıkanmışsa, o evliliği kurtarmak için her yol denenmişse, ortada gurur, namus varsa tabi ki boşanılır. Eşinden sürekli dayak yiyen, aldılan bir kadının boşanması doğal olabilir. Ama sadece fikir anlaşmazlığı yaşayan çiftlerin boşanmayı seçmesi işin kolayıdır. Evlenirken bu fikirler aynı değilmiydi ki şimdi değişti?

Bir evi farklı iki insanın paylaşması kolay değildir. Yaşamları, zevkleri, kişilikleri farklı insan aynı evi, hayatı paylaşmaya başlıyor. Tabi ki sorunların çıkması doğaldır. Öncelikle bu farklılıkları kabullenmek gerekir. Eşimize duyduğumuz saygı, sevgi ve aşk uğruna fedakarlık yapmamız gerekir. Yapılan her fedakarlık karşılıklı olmalıdır. Ortak yaşamın gereği konuşarak sorunlara bir çözüm ve orta yol bulmayız. Bencillikle bir yere varamayız. İlişkimizi çıkmaza sürükleriz.

Evliliklerde yapılan en büyük hatada eşimizi değiştirmeye çalışmaktır. Nedense evlenince eşimizin bizim istediğimiz gibi olmasını isteriz. Peki biz o insana kişiliği için, yaşam tarzı için, o olduğu için aşık olmadık mı? Sevmedik mi? Değiştiridiğimiz zaman o aşık olduğumuz sevdiğimiz insan olur mu karşımızda? Siz değişmeyi kabul ediyor musunuz? Eşiniz istediği için değiştiğinizde mutlu olacak mısınız? Siz mutlu olmazsanız eşinizi nasıl mutlu edeceksiniz? Başta kafanızdan eşinizi değiştirme fikrini atın. Kabullenin. Onu bu haliyle sevdiniz, evlendiniz bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın.

Birbirinize özel zamanlar bırakın. Eski arkadaşları ile görüşmesi sizi sıkmasın. Çünkü sizden önce onun bir hayatı ve çevresi vardı. Bunları sizin için silmesini beklemeyin. Aynı şey sizin içinde geçerli. Her iki tarfta geçmiçteki arkadaşları kız erkek diye yargılamamalıdır. Onlar sizin ve eşinizin geçmişidir. Sizden saklamadığı arkadaşları için farklı yorumlar yapmayın. Sizde o çevreye dahil olun. Anlamsız kıskançlıklara girmeyin. Gerektiği yerde ve zamanda kıskanın.

Sorunlarınızı konuşarak halletmeye çalışın. Gerekirse profesyonel yardım alın. Evlilikler kolay kurulmuyor. Yeri geldiğinde evlenmek için büyük çabalar harcıyoruz. Evlenmek için verilen emekleri bir anda boşa çıkarmayın. Boşanmak işin kolay yönüdür. Boşanmanın ardından gelecek sıkıntıları da düşünün. Yaşayacağınız zorlukları, duygusal olarak nasıl yıpranacağınızı, ruhunuzda oluşacak yaraları düşünün. Bir anlık sinirle sonradan pişman olacağınız bir iş yapmayın. Evliliğinizi kurtarmak için sonuna kadar savaşın.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..