Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

15 Haziran '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Gurbet Psikolojisi ve Depresyon!

Gurbet Psikolojisi ve Depresyon!
 

Hayatın zorlukları gereği yolu gurbete düşmüş ve orada yaşama tutunmaya çalışan kişilerin yaşadıkları duygu durum ve psikolojik sorunların neler olduğu, uyum problemlerinin nasıl geliştiği ve nasıl giderebileceği ile depresyonun nasıl tedavi edileceğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ''İyi Bak Kendine'' programında değerlendirilecekler.

Göç olgusu kişide ne gibi duygular oluşturmaktadır?

Zorunlu olarak farklı ekonomik ve sosyal nedenlerle gurbet yaşayan kişilerin maruz kaldıkları zorluklar nelerdir ve aşmakta ne gibi güçlüklerle karşılaşmaktadırlar?

Kültürel ve sosyal uyumsuzluk yaşandığında kişilerde ne gibi tahribatlar söz konusu olmaktadır?

Kendini ait olduğu kültürle tanımlayan kişiler diğer kültüre uyum gösteremediklerinde ne gibi sıkışıklıklar yaşadıkları gibi soruların cevapları bu akşam İyi Bak Kendine programında irdelenecek.

Gurbetçilerin yaşadıkları kültürel kopuklar nasıl telafi edilir?

Ailede oluşan çatışmalar nasıl giderilir?

Bulunduklukları toplum tarafından dışlanmaları ve zor işlerde çalıştırılmaları onlarda ne gibi tepkiler oluşturmaktadır?

Yaşanan dil sorunları sosyal hayatı nasıl zorlaştırmaktadır ve ne gibi güvensizliklere zemin oluşturmaktadır gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak olan İyi Bak Kendine programının konuğu NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Gökben Hızlı Sayar ve Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Uzman Psikolog Yıldız Burkovik olacak.

Gurbet psikolojisi insanda ne gibi duygu ve düşüncelere neden olmaktadır?

Gurbette yaşayanlarda neden depresyona sık rastlanmaktadır?

Bulunduğu toplumun hekimlerine neden tedavi olmakta zorluklar ileri sürmektedirler?

Kendilerini neden dışlanmış hissetmektedirler?

Bunun temelinde neler yapmaktadır?

Yaşanan psikiyatrik sorunlar nasıl aşılır gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, iyibakkendine@ulketv.com.tr adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Lowa State Üniversitesinden araştırmacıların yürüttüğü jerontoloji programında yüz yaşını aşmış kişileri nelerin mutlu ettiği araştırmasında ulaşılan sonuçları ve depresyona yol açan dinamiklerin neler olduğunu İyi Bak Kendine programına değerlendirecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ''Koruyucu Ruh Sağlığı'' programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizleri aydınlattıkları için çok teşekkür ederiz.

Melekler Yüreğinizden Öpsün Bildirdi: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=612144&KategoriNo=274

Yazdıklarımı Paylaştığım ''Kerkük Feneri'' http://www.kerkukfeneri.com/author/sabiharana/

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..