Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Güveçte et kapama

Güveçte et kapama
 

Efendim bilirsiniz güveçte yapılan yemek bir başka lezzetli olur.

Şimdi kendi yaptığım güveçte et kapama yemeğinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

MALZEMELER

_1 kg et

_8 adet arpacık soğan

_4 tane domates

_5 diş sarımsak

_1 kaşık salça

_bir miktar tuz

_1 demet dereotu(tercihe göre)


YAPILIŞI

Yıkanmış, kuşbaşı doğradığımız etleri, güvece düzenli bir şekilde yaydıktan sonra; arpacık soğanları, sarımsakları ve sulandırdığımız salçayla birlikte, tuzu ilave ediyoruz.

En üste halka halka doğradığımız domatesleri koyup güvecimizi kapağını alüminyum folyo ile kapatıp 150 derecelik ısıdaki fırında 1 saat pişiriyoruz.

Yemeğimiz piştikten sonra, tercihe göre üzerini dereotuyla süsleyebiliriz.

Afiyet olsun…

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..