- Kategori
- Yemek - Mutfak
Güveçte et kapama
Efendim bilirsiniz güveçte yapılan yemek bir başka lezzetli olur.
Şimdi kendi yaptığım güveçte et kapama yemeğinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
MALZEMELER
_1 kg et
_8 adet arpacık soğan
_4 tane domates
_5 diş sarımsak
_1 kaşık salça
_bir miktar tuz
_1 demet dereotu(tercihe göre)
YAPILIŞI
Yıkanmış, kuşbaşı doğradığımız etleri, güvece düzenli bir şekilde yaydıktan sonra; arpacık soğanları, sarımsakları ve sulandırdığımız salçayla birlikte, tuzu ilave ediyoruz.
En üste halka halka doğradığımız domatesleri koyup güvecimizi kapağını alüminyum folyo ile kapatıp 150 derecelik ısıdaki fırında 1 saat pişiriyoruz.
Yemeğimiz piştikten sonra, tercihe göre üzerini dereotuyla süsleyebiliriz.
Afiyet olsun…