Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Güven duygum can cekişiyor!..

Güven duygum can cekişiyor!..
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Ergenekon'da 12. dalga... Gözaltına alınan onlarca kişinin arasında profesörler de var. Bunlar görünüşte halka faydalı, halk için çalışan insanlar. Peki ne ile suçlanıyor olabilirler... Ergenekon terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltındalar.

Ne yani; şimdi bizim asker, profesör... sandığımız herkesin, bir gün gelip terörist bir örgütle bağlantılı olduğu ortaya atılabilir mi? Halkın gözünde, yaptıkları ve başardıkları ile seviyesine ulaşılamaz olarak görülenler, terörist olduğu iddiasıyla gözaltına alınabilir ya da yargılanabilir mi? Böyle bir ihtimalin olması çok acı ve çok düşündürücü...

Bizim gözümüzde asker olan, profesör doktor olan, üniversitede rektör olan, milletin sonsuz saygı duyduğu insanların da bir terör örgütüne mensup olduğu veya herhangi bir şekilde bir terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddia ediliyorsa biz kime güveneceğiz? Ve bu gözaltına alınanların %90'ı Atatürkçü olarak tanınıyorsa biz bu iddialara nasıl inanacağız?

Atatürk karşıtı her türlü faaliyette bulunmuş, halkı sömürmüş, hortumcu, dolandırıcı olarak tanınanlar ya da öyle sanılanlar hiçbir soruşturma ya da gözaltına maruz kalmazken, Atatürkçü olarak tanınan çevreye mensup kişilerin gözaltına alınması, koskoca bir soru işareti olarak duruyor hepimizin zihninde! Ayrıca 1. değil, 5. değil, 12. dalga operasyon nereye kadar devam edecek.

Neden tüm suçlu sanılanlar ya da suçlu sanılanları tanıyanların hepsi, bir anda gözaltına alınmıyor da, operasyonlar taksit taksit yapılıyor...

Aklımda bu soruya karşılık bir soru cümlesi daha var: "Acaba, mahkemelere sığmazlar da, ondan mı?"

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..