Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

     
    Kategori
    İnternet
     

    Güvenliğiniz için

    Güvenliğiniz için
     

    dikkatli bir kullanıcı olmaya çalışın


    İnternet bankacılığı artık günümüzün olmassa olmazları arasına girdi. Bir çok banka, bankacılık işlemlerinin internet şubelerinden yapılmasına olanak sağlamakta, müşterilerini daha hızlı ve daha ucuz olan bu kanala yönlendirmektedir.
    En büyük sorun yada insanları internet bankacılığını kullanmamalarındaki etken ise dolandırıcılık olayları. Aslında hemen her bankanın kendisine göre çıkardığı ve geliştirdiği güvenlik önlemleri var. Geçici şifre üreten cihazlar, mobil imza, cep telefonuna onay kodu gönderme, zaman ayarı, ip ve zaman kısıtlamarı, para aktarma işlemlerine sınırlama, ilgili bankaların güvenlik servisleri tarafından aranma vs. bir çok uygulama mevcut.
    Bankaların güvenlik önlemlerinin yanı sıra kullanıcılarında bu konu hakkında bilinçli olmaları gerekiyor. Günümüzde en çok yapılan hata ise e mail hesaplarına bankalar tarafından gönderilmiş gibi görülen fake mailler. Gelen bu tarz mailler genelde virüs içermekte veya kişinin kişisel bilgilerinin girilmesini istemekte. Unutmayalım ki hiç bir banka müşterisinin kimlik bilgilerini bu şekilde istemez. Bu tarz durumlarda muhakkak ilgili bankanın çağrı merkezini arayıp bilgi isteyin.
    Ayrıca banka web sitesine; temiz, yani virüssüz, trojansız, ajansız ve "keylogger"sız bir bilgisayardan girmeye çalışın. (Bu arada keylogger: klavyede bastığınız her tuşu kaydedip hırsıza gönderen zararlı yazılımdır.)
    Bilgisayarınızın güvenliği sağlamalı antivirüs, antispyware ve firewall programları kullanmalı ve zararlı içerik barındıran sitelere girmemeli, ille de giricekseniz çok dikkatli olmalısınız. Bir de lütfen her gördüğünüz programı kurmayın çünkü birçok zararlı yazılım (virüs, trojan, ajan veya keylogger) ücretsiz programlarla eşantiyon olarak geliyor.
    Bilinçli kullanıldığı taktirde internet bankacılığının çok büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum.Şubelerde ** TL ye yapacağınız para aktarma işlemini internet bankacılığından cuzzi masraflar karşılığında yapabiliyorsunuz.Ayrıca şubeye gitmemenin de kazandırdığı zaman, şubede sıra beklerken gireceğiniz stres, sıkıntıdan da kurtuluyorsunuz. Kısacası banka yetkilileriyle muhattap olmamak için biçilmiş bir kaftandır internet bankacılığı.Bilinçli bir kullanıcı iseniz internet bankacılığını kullanmaya çalışın.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 576
    Kayıt tarihi
    : 25.03.09
     
     

    1980 doğumluyum. Bankacılık sektöründe çalışıyorum. Ekonomiyi ve bankacılık alanındaki yenilikleri y..