Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Güzellik enjeksiyonlarında yeni trend: Baby Botox

Güzellik enjeksiyonlarında yeni trend: Baby Botox
 

botoks, guncelozturk, botox


Güzellik enjeksiyonlarında yeni trend: Baby Botox

“Baby Botox” özellikle doğal ve hafif etkili sonuçlar elde etmek için kullanılan botoks enjeksiyonlarını simgeliyor. Günümüzde kırışık önleyici enjeksiyonlar ile doğal görünüm elde etmek için uygulanan bir tekniktir.

“Baby botox” ilk olarak Amerika’da icat edilen bir terimdir. Film yönetmeni Martin Scorsese, oyuncuların donuk yüzleri ile normal bir yüz ifadesi almanın mümkün olmadığı şikayeti üzerine, aktrisler hem güzelliklerini daha uzun süre korumak hem de daha doğal bir görünüme kavuşmalarını sağlayacak botoks enjeksiyonu tedavisi aramaya başladılar.

Baby botox nasıl yapılır?

Baby botox tekniğinde de yine botullinum toksini (botox) solüsyon enjeksiyonu kullanılır. Ancak az ince yüz kaslarını gevşetmek ve bloke etmek için çok az miktarda botoks solüsyonu dikkatli bir şekilde enjekte edilir. Böylece cildin hem pürüzsüz hem de daha dinamik durması sağlanır. Sonuç olarak cilt herhangi bir donuk görünüm olmaksızın daha yumuşak ve daha genç bir görünme kavuşur. Enjeksiyonun en yaygın kullanıldığı alanlar ise göz çevresi, kaz ayağı, kaş arası ve alın bölgesidir.

3 ile 6 ayda bir tekrarlanması gereken botoks enjeksiyonu tedavisi sırasında her seansta hastanın kırışıklıkların derinliklerine göre olabilecek en minimum dozlar halinde ayarlanan enjeksiyonlar uygulanır.

Kimler yaptırabilir?

Botoks yüz ve boyun bölgesinde oluşan kırışıklıklarını azaltmak isteyen kadın ya da erkek herkes tarafından yaptırılabilir. Yine botoks kırışıklıkların oluşmaya başladığı her yaş ya da her cinsiyet grubu tarafından sık talep edilen ve her yıl popülaritesi giderek artan bir tedavi yöntemidir.

İlk kırışıklıklarını fark edenler, yaşlanmanın erken belirtilerinden endişe duyan gençler, kırışık oluşumunu önlemek isteyen tedbirli gençler, kırışık bir yüz yerine genç ve doğal bir görünüme kavuşmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Botoksun yan etkisi var mıdır?

Botoks herhangi bir yan etkisi görülmemiş olan, uzun yıllardır birçok tedavide güvenle kullanılan, başkaları tarafından anlaşılmayan, ağrısız ve acısız, iyileşme süresi gerektirmeyen ameliyatsız yüz gençleştirme imkanı veren popüler bir uygulamadır.

Siz de “çok iyi görünüyorsun” sözünü daha sık duymak istiyorsanız, alanında uzman bir estetik cerrah seçerek botoks yaptırabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

www.botoks.net

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..