Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Haber programı yaptığını sananlar

TELEVİZYONDA HABER PROGRAMI YAPTIĞINI SANANLARA YAZILMIŞTIR

Çok uzun bir zamandır bu tür programları izlemem ve yine çok uzun zamandır gazete okumam, bu güzel Ülkemizin bu hale gelmesinde en büyük suçun siyasiler ile kendilerini gazeteci veya aydın diyen sürekli konuşup ortalığı karıştıran kişilerden geldiğini çok iyi biliyorum. Yıllardır kravatlı beyleri, makyajlı hanımları televizyonlara çıkarıp konuşturuyorsunuz, ortalığı karıştırmaktan ve içinden çıkılmaz hale getirmekten başka neyi hallettiniz. İstanbul'da Ankara'da oturup iki gazete bir kitap okuyarak terör hakkında ne öğrenmişler de abuk sabuk konuşuyorlar.

Beyefendi çıkmış televizyona batıda yaşayan kürtlerin tacize uğradıklarını ve artık doğuya göç etmeye başladıklarını söylüyor, yahu tacize uğrayan Türkler sürekli ağlayan kürtler ve kendini aydın sanan beyefendi de bilir bilmez konuşuyor. Bu şekilde konuşmaya ne onun hakkı var, nede onu bu şekilde konuşturmaya siz televizyoncuların, sadece onun konuşması değil onu konuşturan sizlerin de yaptığı bölücülük. Bu nedenle tuttuğunuzu televizyona çıkartıp konuşturmayın.

Bu gün bu güzel Ülkemizde kürt sorunu değil, TÜRK sorunu vardır. Türkler çalışıp vergi öderken kürtler çoğalmaktan başka ne yapıyorlar. Elinizde olanak var, bir araştırın Sosyal yardım fonundan yardım alanların % 90 ı, yeşil kartlıların % 80i, hastanelerde ilaç yazdıran, tahlil yaptıranların % 60 ı kürttür ve tamamına yakının cebinde cep telefonu vardır. Doğuda hayvan ahırlarında bile gece gündüz elektrik sobası yakıp elektrik parası ödemeyenler kürttür, doğu illerinde ne kadar trafik cezası kesilmiş, ne kadarı tahsil edilmiş bir sorun. Vergi iadesi zamanında kesilen fişleri, faturaları bir araştırın, ne kadar naylon fatura kesilmiş görün.

Bunlar bir iki kitap, gazete okumakla bilinmez hele oturduğun yerden hiç bilinmez. Bu terör kesinlikle ekonomik veya kültürel nedenlerden değildir. Bu gün her kürt vatandaşımıza 2.000 TL. maaş versen, hepsine bir ev, bir araba versen terör yine bitmez. Bu ülkede Türklerde olup, kürtlerde olmayan hiçbir hak yoktur, aksine kürtlerin elinde bulunan ortalığı karıştırma, polise taş atma, arabaları yakma, molotof kokteyli atma ve karşılığında ceza almama hakları Türklerde yoktur. Kürtçe konuşma ve kültürel hakları kullanma özgürlüğünden bahsediliyor, ben 1973 yılında Tunceli'nin ilçe ve köylerinde çalıştım, kürt vadandaşlarımız kendi aralarında hep kürtçe konuşurlardı ve onlara hiç kimse neden kürtçe konuşuyorsun demedi, halen İzmir'in her tarafında gayet rahat bir şekilde kürtçe konuşurlar ve kimse birşey demez. Kimse bu güne kadar kürtlerin ne bayramına, ne düğününe, ne oyununa, ne şarkısına ne hareketlerine karışmamıştır, yani bu terör kesinlikle ne kültürel, ne ekonomik nedenlerden değildir.

Tek sebebi beceriksiz ve bencil siyasiler ile bunların davranışlarını haber diye halka sunan gazetecilerdir, bu gün kendi çıkarları için kürt halkını kullanan bir siyasetçi gurubu vardır ve sayenizde bunların kışkırtıcı konuşmalarını hergün dinliyoruz. Apoyu, ahmet türkü, osman beydemiri, murat karayılanı hepimize ezberlettiniz çokmu lazım bunlar, birlerce şehidimizden kaç tanesinin ismini biliyorsunuz ya da bize öğrettiniz, aksine şehit sayısı az olursa haber olarak bile vermediniz. Bu şehitlerimiz sizler kürt milletvekillerinin bölücü ve kışkırtıcı konuşmalarını yayınlayın, teröre artık resman destek veren kürt partisinin reklamını yapın diye can vermediler. DEMOKRASİ VEYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ BU DEĞİL.

Batıdaki kürtler rahat bir yaşam sürüyor, en azından can güvenlikleri var, hadi bakalım bu beyler Şırnak'a Şemdinli'ye görev yapmaya gitsinler ve yanlarında eş ve çocuklarını da götürsünler görelim bakalım kürtler mi rahat yoksa Türkler mi?

Siz televizyoncular bu konuyu sürekli kürt sorunu olarak işledikçe ve kendilerini aydın veya demokrat diyen bazı kişileri televizyonlara çıkarıp abuk sabuk konuşturdukça bu terör bitmez aksine büyüyerek devam eder. Çocukların taş atmasını televizyonda gösterdikçe ve bunların ceza almamaları gerektiğini söyledikçe, taş atan çocuklar azalmıyor gittikçe çoğalıyor, aklında hiçbirşey olmayan bir kürt vatandaş bile etkileniyor, olay Türk-kürt meselesine dönüyor.
İllaki birilerini konuşturmak istiyorsanız, çıkarın televizyona Şırnak'lı, Yüksekova'lı birkaç vatandaşı ve buralarda görev yapmış subayları, bunlar anlatsın mesele nedir, varsa bir sorun nasıl çözülür, bu vatandaş ne ister, subay ne ister. Yoksa İstanbul'da, Ankara'da oturan kravatlı beyler, makyajlı hanımlar bu işi bilmez ve ne hale getirdikleri ve böyle konuşmaya devam ederlerse nereye getirecekleri belli.

Sürekli otuz yıldır askeri yöntemlerle bir yere varılamadığından bahsediyorlar, elbette varılamaz çünkü askere hiçbir zaman yetki verilmedi ki, asker hep engellendi, okuyun Osman Pamukoğlu'nun kitabını, askerin nasıl engellendiğini, teröristlerin nasıl korunduğunu anlayın ve PKK ile mücadele eden subayların ne hale getirildiğini görün ve şu an görev yapan subayların PKK lı öldürmesinden bile sorumlu tutulacakları endişesiyle nasıl görev yapacaklarını bir düşünün.

Çözüm çok kolay. Kısa vadede Türk Ordusuna tam yetki verilecek ve Türk ordusu nerede olursa olsun PKK lıları tek tek kulağından tutup getirecek yada olduğu yerde imha edecek ve yurt içinde teröre karışanlara, yardım ve yataklık edenlere ağır cezalar getirilecek. Can güvenliği sağlandıktan sonra doğuya öğretmen de gider, Memur da gider ve eşlerini çocuklarını da götürür, ekonomi canlanır ve faydasını kürt vatandaşlar görür, sorun çözülür.

Sorun Türk, Kürt, Ermeni, Müslüman, Yahudi sorunu değil İNSAN olabilme sorunudur. İNSAN olmayı yürekten istediğimiz zaman problem kalmaz.

17.07.2010

 
Toplam blog
: 13
: 426
Kayıt tarihi
: 17.10.08
 
 

54 yaşında bir emekliyim. 2002 yılında kalp krizi geçirdim. Bir hafta yoğun bakımda kaldım. Ölümü..