Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Hacıyatmazlık ve döneklik zor iştir...

Hacıyatmazlık ve döneklik zor iştir...
 

Anayasa paketi, referandum kelimeleri ortaya atıldı. Sanırsınız ki maç başladı. Herkesin elinde “sivil anayasa” yazan bir bayrak 4x100 metre engelli koşusuna geçti.

Kelimenin tam anlamıyla “ağzı olan konuşuyor” durumundayız.

1982 darbe anayasasından sonra karşımıza böyle bir şans çıkmış…. Önce şunu sormak isterim.

1982 darbe anayasasını halk neden kabul etti? Bir sürü gerici madde varken.

1982 darbe anayasası halka dayattırıldı. Demokrasiye geçmek için tek çözüm ve şart olarak gösterildi. Ya kabul edersin ya da…

Şimdi yeni anayasa paketine geldik. Benim ufkum çok geniş değil bazı kişiler gibi ileriyi göremiyorum. Ya da hatalı gözlük kullanıyorum bilemem.

Ama bildiğim ve gördüğüm tek şey bulunmakta. Yargı zaten kelimenin tam anlamıyla bağımsız değilken yeni anayasa paketine göre daha da bağımlı duruma gelecek. Bugün sivil anayasa paketi diye neredeyse halay çeken kişilerin yarın öbür gün yolu yargıya düşerse ne yapacaklar?

Herkese adalet diye naralar atarken bir yandan da “bizden yana olanlara daha çok” karşıt olanlara “daha az” diyen bir yargı sistemi daha mı iyi olur? Bilmiyorum. Hukukçu değilim. Darbe anayasası ile ilgili düzenlenen referandumda kullandığım oy da “Hayır”dı.

Sırf sözde sivil anayasa diye “anayasa paketinin” onulmaz ve fanatik savunucusu olanlar gün olup devran döndüğünde ne yapacaklar.

Eksikleri, sancıları, kırıkları, hataları olmasına karşı belli bir düzeni ya da sistemi olduğu gibi sarsacak neredeyse kadılık sistemine dönüşecek bir paketin şu anda fanatik savunucularının geçtim ülkeyi, ülkenin geleceğini biraz kendilerini, sonra sevdiklerini düşünmelerini dilerim.

Bugün çok güzel görünen bir şey yarın sizin cehenneminiz olabilir. Yine bugün cennetlik olarak gördükleriniz belli bir zaman sonra sizin ve sevdiklerinizin yaşamını cehenneme çevirebilir.

İyi düşünün çünkü gelecekte dönekliğin bedelini ödemek daha zor olacaktır. Aydınlıktan karanlığa girmek şimdilik kolay gibi gelse de sonrası ağır ve sancılı olabilir.

Kısacası döneklik zor iştir …. var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..