Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '13

 
Kategori
Müzik
 

Hadi bakalım Demet Akalın

Hadi bakalım Demet Akalın
 

Türkiye de podyumların yıldızı olarak tanıdığımız güzel kadın Demet Akalın'ın şimdi müzik listelerinde zirveden zirveye nasıl koştuğunu herkes merak ediyor. Bu başarının sırrını merak edenler  kendisine sormuş. Demet Akalın hem magazin gündemin de, hem sosyal medya da, hem de müzik sektöründe ki dengeyi kurabilmiş iyi bir pop sanatçısı. 

Demet Akalın, başarısının sırrı'nın olmadığını söylese de onun bu müzik sektöründe ki başarısını kısaca araştırarak yazıma aktardım.


Müzik piyasasında 17 yıl yeterli bir süre mi ? Yeni bir sanatçı ilk albümünü piyasaya sunarken ilk 4 aşamadan geçiyor. (1-Doğma, 2-Gelişme, 3-Büyüme, 4-Olgunlaşma) bu süre çok hızlı da yaşanabilir, yıllarda sürebilir. 

 

1996-2002 (Doğuş)

"Senin Anan Güzel Mi?" beğenilen şarkısı ile hayran kitlesi Demet Akalın'ı seçti.


2003-2006 

"Bittim" şarkısı ve "Aşkın Açamadığı Kapı" ile hayran kitlesi çoştu. Şarkıları aylarca dillerden dile düştü. 2006 yılında düzenlenen 12. Kral Tv müzik ödülünü kaptı ve "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Yılın "Şarkısı" ilan edildi. Hayran kitlesi daha da büyüdü ancak akıllarda "mankenlik" mesleği hatırlanmaya devam etti.

 

2006-2007 (Gelişme)

"Kusursuz 19" albümünde "Afedersin" şarkısı 8 hafta bir numarada kaldı ve o yılın en uzun 1 numara olan şarkısı olmuştu. Bu albümü Müyap tarafından altın ödül aldı.

 

2008-2009

"Dans Et" ve "Toz Pembe"

Şarkı yaz aylarında hit olmuştu. Top listelerinde 1 numaraya kadar yükseldi. 

2009-2013 (Büyüme)

Demet akalın artık eski kabuğundan ayrıldı ve başarısının anahtarıyla her kapıyı açmaya başladı.
2010 yılında "Zirve" albümü ile en çok satanlar listesinde yer alarak yine zirveye ulaştı. Albümde söz ve müzikleri ile Ersay Üner, Gökhan Şahin, Ceyhun Çelikten, Yıldız Tilbe, Tan Taşçı, Erdem Kınay, emeği geçen sanatçılarla çalıştı. Aynı yıllarda "Avrupa'nın En İyi Dans Müziği" seçilen "Tecrübe" ile sanatçı bingo yaptı ve 40 ülke arasında 2. oldu. Ardından "Evli, Mutlu, Çocuklu" ve "Çanta" ard arda en sevilen, en çok dinlenen şarkılar arasında hit olarak müzik listelerinde yer aldı.

Hayranlarının seçimi ile albümün adını "Giderli 16" adıyla çıkaran sanatçı, en çok beğenilen ve dinlenen şarkısı "Türkan" ile yükselme devrine geçti. TTnet Müzik platformunda her gün yükselerek 3.850.000 kişi tarafından dinlenen şarkı büyük rekora koşuyor. 

Demet Akalın eski mesleğini zihinler de yok etmiş oldu ve en iyi kadın pop sanatçısı olarak kabul edildi. Yıllar geçtikçe başarılarını yineleyen sanatçı özel yaşamına da dikkat çekiyor. Sevenleriyle sosyal medya da sürekli iletişim içinde olan, sıcak kanlı, samimi ve disiplinli bir sanatçı.

Demet Akalın, mankenlik'ten sanatçılığa adım atması bir riskti. Kazanmaya başlayınca eski meslektaşlarına da iyi bir örnek oldu.

Demet Akalın'ın en büyük sırrı bence şarkılarının sözlerinde saklı... Söylediği şarkıların sözleri, günümüzdeki yaşanan aşk ilişkileriyle çok uyumlu. Sanatçı başarısının sırrını vermek istememiş olsa da artık olgunlaşma dönemine girmiş bulunuyor. Bir mahsuru olmadığını düşünerek açıklıyorum. Ne hayranları, nede sevenleri onu dinlemeyi bırakabilir. Sanatçı bu başarı grafiğini hem sosyal medya da hem de müzik piyasasında ve kendine yatırım yaptığı sürece devam edecektir. 

 

Sevgi ve Saygılarımla,


Can DEMİRAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 9
: 2314
Kayıt tarihi
: 10.02.13
 
 

24 Kasım İstanbul doğumluyum. Küçük yaşlarda müziğe ve sanata duyduğum ilgi her zaman kendini gös..