Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '18

 
Kategori
Sinema
 

Hadi Be Oğlum!

Hadi Be Oğlum!
 

15 Şubat'ta vizyona giren Hadi Be Oğlum! öne çıkardığı değerler, oyuncu kadrosu, ilişkiler  açısından izleyiciyi kendine çekme potansiyeline sahip..

Film ilk dakikadan itibaren sizi içine alıyor. Baba-oğul ilişkileri güzel işlenmiş. Fakat baba-oğul vurgulanırken aile anne figürü/eş figürü hiç yok.Yani konu bu bağlamda gerçek hayat bağlantısından kopuyor. Hastalığını bilmeden, hiç konuşmadan biriyle tanışmak.. 9 aylık süreçte sadece bir kez konuşabilmek sonrasında çocuğun babaya verilişi aralarında yaşanan ufacık bir diyalog görüntü istiyor insan..

Kıvanç Tatlıtuğ müthiş bir oyunculuk performansı sahnelemiş insan karşısına geçtiğinde gözlerinden dökülen damlalarda kendisini de doğal olarak ağlarken buluyor.Babasına olan sevgisi, masum, çaresiz, fedekar bir baba profilini güzel taşımış, hakkını vermiş.

Fakat çocuğun rahatsızlığı, annesinde olan problemle bağlantısı çok flu..Sanki onlar daha detaylı işlenecekmişte araya başka şeyler girmiş unutulmuş hissi yaratıyor.

Finale geldiğimizde ise insan tüm fedekarlıklara değdiğini biraz daha net görmek istiyor.Hani duygusallık tavan yapar ve üzüntünün sonunda öyle güzel bir şeyle karşılaşır içinizi bir an müthiş bir umut, güzelllik ve mucize hissi kaplar. Son sahnede insanın bu hissi yarım kalıyor. Böyle olunca da  filmin devamı mı gelecek  sorusu geliyor akıla?

Feridun Düzağaç, Kıvanç Tatlıtuğ'un rol ve oyunculukları filmin senaryosunun çok üstünde konu sağlam bir yere bağlansaydı salondan içimiz rahat ayrılacaktık. Geleneksel Türk film unsurlarının bulunduğu; dram, baba-oğul ilişkisi, fedakar ebeveyn, umut kırıntısı, bolca gözyaşı, komşuluk/arkadaş ilişkileri, mahallenin sevilen abisi, temalarının hepsini tam anlamıyla barındıran film sadece daha umut barındıran, mutluluk verici sonun altı daha net çizilmeliydi. İnsan içinden hadi be oğlum sarıl artık, hadi be oğlum konuş artık diyor bolca..

Tam bu mevsime özel, baba-oğul ilişkisinde, fedekar ebeveyn ve özel çocuklar konularında içinize dokunacak, bolca gözyaşı dökeceğiniz sıcak bir film sizleri bekliyor.

Keyifli seyirler :)

 
Toplam blog
: 10
: 5041
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Özel Sektör/Üst Düzey Yönetici ingilizce Öğretmenliği Mezunu Kurucu Kent konseyi Gençlik Meclisi ..