Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

salih haluk reşat şentürk

http://blog.milliyet.com.tr/shr

31 Aralık '13

 
Kategori
Yılbaşı
 

Hadi biraz düşünelim...

Hadi biraz düşünelim...
 

2014 Yılına doğru …

Hadi gelin birlikte düşünelim;

Bu yıl kimler çok kızdın, sinirlendin, tepki gösterdin?Bu insanlar geçen sene bu tarihlerde hayatında var mıydı? Yine kızıyor muydun onlara? Son 12 ayda kimleri kırdın, üzdün? Birisine haksızlık yaptığını düşünüyor musun? Önceki senede de böyle şeyler yapmış mıydın?

Bu yıl kendinden çok mu ödün verdin? ilk kez mi oldu bu davranışın? Yoksa hep böyle miydin? Bu yıl aşık oldun mu? Aşıksan “ ne mutlu bana” dedin mi? Önceki yıllarda durumun nasıldı? Yoksa bu yıl terk edildin veya terk mi ettin? Neler yaptığını hatırlıyor musun? Belki güven, itibar kaybettin. Belki de para…hatta işini kaybetmiş bile olabilirsin geçen yıl…Bu yıl durum nasıldı? Sağlığına pek dikkat etmedin mi yoksa? Ailenle olan iletişimin nasıldı? Yanında olanlara sevgiyle bakıp teşekkür ettin mi hiç senin için yaptıklarına? İhtiyacı olan birine yardım ettin mi hiç?

Acı var mı? Acı… Geçen dönemde içinde bir acı hissettin mi hiç?

Offf! Yeter… Ne yaptıysak yaptık. Geçti gitti ve bitti…

Önümüzde koca bir hayat var. Günler, haftalar, aylar ve de yıllar…

Öncelikle bu önümüzdeki yeni yıl güzel geçsin, tamam mı? Tam dilediğin, hedeflediğin gibi olsun.Bunlar için lütfen gayret et, hayata olumlu bakmaya çaba göster çünkü tersini yapmanın ne sana ne e çevrene faydası var.

Bu yıl; Gülümsemen hiç eksilmesin, gülmek biz insan oğluna çok yakışıyor. Hayatına empati ve hoşgörü kavramlarını yerleştir ki kızgınlığın azalsın. İnsanları kırıp, üzmekle eline ne geçti ki, sonuçta sende mutsuz oldun. 

Hayatın bir kazan-kazan dengesi olduğunu kabul et ki, ödün vermek seni yıpratmasın. Bir dönem sen, bir dönem hayat ödün verecek. Hedeflerine giderken yol dümdüz değil, engebeler ve tehlikeler var. Olumsuz insan ve olaylarla karşılaşabilirsin, bunların olabileceğini bil ama geçip gideceğini de unutma… Önemli olan sensin ve senin hedeflerindir. Ödün vermek dediğin şey aslında hedefine giderken biraz yolun uzatmaktan ibarettir.

Sevdiklerine sahip çık. Senin için iyi bir şeyler yapanlara teşekkür etmeyi unutma. Mutluluk er veya geç hepimize ulaşıyor. Bu yıl mutluluk sıranın sende olduğunu düşünebilirsin.

Yeni yılın her günü sana başarı, ödül ve  gurur getirsin. Sağlık dolu günler olsun sana ve ailene…

Sizlerle sürekli paylaştığım bir şey vardı hatırlarsınız;

Çok çalışalım…

Yaptığımız işe daima fark katalım…

Başımıza ne gelirse gelsin, asla vaz geçmeyelim…

Unutmayın, bizler değerliyiz ve değerlerimizi de biz ortaya koyarız.

Sevgilerimle,

S.H. Reşat Şentürk

 
Toplam blog
: 136
: 750
Kayıt tarihi
: 18.02.07
 
 

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezuniyeti ve askerlik sonrasında başladığım iş hayatım aynı kuru..