Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Hadi Türkiye tek yürek olmaya hazır mısınız?

Hadi Türkiye tek yürek olmaya hazır mısınız?
 

internetten


Biz Türkler enteresan insanlarız. Dünya üzerinde ne olursa olsun, ne kadar acı, nekadar sevinç olursa olsun söz konusu eğer futbol ve en önemlisi milli maç ise herşey unutulur. Milli duyguları ve inançları yüksek insanlarız ama bu iş sadece dua ile olmaz diye düşünüyorum. Dün milliyet.com.tr de gördüğüm bir haber de milli futbolcularımızın Cuma namazına gittiklerini fakat saat farkından dolayı erken gittikleri için bekleyemeden geri döndüklerini okumuştum. Haber de bir anormallik yok ama haberin altındaki okuyucu yorumlarında 'Onlar da işimizin Allah'a kaldığının farkındalar' diye bir yorum yazılmış. Yorum çok hoşuma gittiği için paylaşmak istedim.

Avrupa Şampiyonası'nda elimizden kaçırdığımız İspanya ile bu akşam oynanacak maç bol gollü olacak gibi görünüyor. İddalı açıklamalarda bulunan Milli Takım Teknik Direktörümüz Fatih Terim’in de dediği gibi felsefemiz kazanmak ve futbol oynamak. Mücadele ruhu yüksek bir takım olduğumuz kesin ama unutmamalıyız ki karşımızdaki takım kolay bir takım değil.

Milli takımımız bugün sahaya Volkan, Gökhan Gönül, Emre Aşık, Hakan Balta, İbrahim Üzülmez, Tuncay, Aurelio, Emre Belözoğlu, Arda, Semih ve Nihat ile çıkacak. Kadroyu gördüğümde nihayet bu kadar performansı yüksek ve yıldız futbolcular bir arada olacak diye çok sevindim. Sayın Rıdvan Dilmen'in de dediği gibi çılgın bir kadro. Bu kadrodan da anlışılacağı gibi sürekli hücuma yönelik ve orta sahası kuvvetli oynayacağımızdır. Teknik anlamda söylenecek çok bir şey yok çünkü kadroya baktığınızda bu kadro ile çok gol atarız diyorsunuz. Tüm futbolcular kendi takımlarında yıldız ve performansı yüksek oyuncular. Tek sorun defans olabilir diye düşünüyorum. Orta sahayı eğer kuvvetli tutabilirsek defansta yapılacak hatalar da muhtemelen en aza inecektir.

Milli Takımın bu akşam en kötü berabere kalacağını hatta yüksek ihtimalle de kazanacağını düşünüyorum. Teknik Direktörümüz Fatih Terim için de şunu söylemek isterim ki bu kadroyu çıkarmak, iddalı konuşmak yürek ister. Çünkü cesaret her insanın harcı değildir. İnşallah demekle, biz kazanacağız demek arasında çok fark vardır. Biri güvensiz bir şekilde umut etmek diğeri başarmak demektir. Kendine güvenmek en zor koşullarda bile başarı getirmeye yetecektir.

Üzüntülü ve kargaşalı zamanlar yaşadığımız şu günler de halkımıza gurur dolu bir gece yaşatılması dileğimle...

Sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 164
: 4548
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Hayatı sevmek ve düzgün yaşamak isterken bulurum kendimi. Yaşamın bana verdikleriyle yetinmeye çalış..