Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '09

 
Kategori
Müzik
 

Hadise’nin performansı..

Hadise’nin performansı..
 

Hadise bu resimde çok hoş. Fakat ekrandaki görüntüde bir kırmızı cümbüşü içinde kaybolur gibiydi.


Böylesine düşük kalitede bir Eurovision seyrettiğimi hatırlamıyorum. Bazı şarkıları dinlemek ve izlemek gerçekten ızdıraptı. Şüphesiz bu bir eleme ve genelde nispeten iyi olanlar finale kaldı. Müzik evrenseldir, fakat bazı parçalara müzik demek için şahit isterdi. Aslında kazanmak için zayıf rakipler şanstır ama bir an Türkiye’nin ve Hadise’nin bu düzeyde bir yarışmada yeralmasının küçültücü olduğunu bile düşündüm. Bu yarışmanın bizdeki kadar gündemin ilk sırasına fırlayabilen bir olgu olmaması belki verilen önemde etkendi.

Moskova’daki elemelerde İzlanda, Portekiz ve Finlandiya’nın parçaları birazcık olsun göze çarpanlardı ve onlar da zaten finalde yeraldılar. Buna karşılık beğenmediklerimden Malta ile Bosna Hersek’in şarkıları finale kaldı ki, eminim Bosna’ya Türkiye beğenmediği halde dostane yakınlıktan en yüksek puanı vermiştir. Ermenistan’ın folklorik kıyafeti ise Türkiye’ye yakınlık yarattı. Bizimkiler gibiydi ve onlar da sempati ile finale kaldılar.

Türkiye ile Hadise’mize gelince.. O muhteşem yılbaşı gecesi sunumundan uzak buldum. Stresten rahatsızlanma haberleri gelmişti son günlerde.. Belçikalı danışmanlarıyla birlikte şarkı “Düm tek” ve oryantal esintiler taşıyor diye olsa gerek dansöz kıyafeti tercih edilmişti. Belki de bir ilk kazanan olarak Sertap Erener’in de bu tür bir giysiyi tercih etmesinden etkilenmişlerdir. Bana göre gerek yoktu. Kazanan kıyafet değil, hoş bir koreografiyle sunulan iyi müzik ve canlı performanstı. Hadise’nin parçası da görüldü ki ortaya konulanların en iyisiydi. Tercih edilen kırmızı kıyafet sahne dekor ve ışıklarındaki kırmızı ile karışınca asıl faktör olması gereken sanatçı ve grup vurgulaması geri planda kaldı. Bir kırmızı ve tonları karmaşası yaşandı. Daha önce de yazdım. Hadise’nin yapması gereken tek şey Yılbaşı gecesi performansını tekrarlamaktı. Yine o kısa blucinle, göbek dekoltesiyle.. Parça kesinlikle bir oryantal değil. Aksine “Düm tek, tek” bir Ortadoğu- Batı sentezi ve baskınlık modernlikten yanadır. Zaten Eurovision’da bir Arap ülkesi ya da hayranlığı yok ki, ısrarla oryantal kıyafet.seçiliyor.

Finalistler açıklandığında kura ile çıkıp ilk duyurulan Türkiye olmuştu. Diğer katılımcıların ortaya ne koyacakları görülmeden yargıya varmak yanlış olur ama Hadise hareketli ve estetik parçası, kadife sesi ve İngiliz’den iyi İngilizcesi, Türk lokumu gibi düzgün fiziği ve kıvrak dansları ile en büyük favorilerden biridir. Kazanamazsa objektiflikten uzak ülkeler dayanışmasından olacaktır. Bu elemede sunumda gerileme buldum. Umarım asıl finalde düzeltilir.

 
Toplam blog
: 61
: 25799
Kayıt tarihi
: 09.07.08
 
 

Ankara'da yaşayan Afyon doğumlu, Gazetecilik Halkla İlişkiler Radyo-TV bölümü mezunuyum.. Kamuda ..