Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '09

 
Kategori
Sinema
 

Haftanın filmleri 27 kasım/ 5 aralık

Haftanın filmleri 27 kasım/ 5 aralık
 

NEŞELİ HAYAT

Oyuncular:Yılmaz Erdoğan , Büşra Pekin , Ersin Pertan , Sinan Bengier

Tür:Komedi

Konusu: Film, Noel Baba olarak çalışan Rıza'nın ve çevresinin başından geçen komik ve hüzünlü öyküsünü beyazperdeye taşıyor.Yılmaz Erdoğan’ın “küçük adamın, büyük hikâyesi” olarak tanımladığı filmde Rıza Şenyurt krismıs mevsiminin dünyadaki en sorunlu Noel babasıdır. Bir kere Noel babanın tam olarak ne olduğunu bilmemektedir.

Sırtında dünyanın yükünü taşıyan Rıza sonunda işi öğrenir: Hayat dediğimiz şey, çocukların inandığı yalanlardan daha gerçek değildir.

TÜRKLER ÇILDIRMIŞ OLMALI

Yönetmen: Murat Aslan

Oyuncular: Peker Açıkalın , Önder Açıkbaş , Durul Bazan , Erdal Tosun

Tür: Komedi

Bu kez Türkler gerçekten çıldırdı... Türkiye'nin yanısıra Los Angeles ve Güney Afrika'da çekilen filmin yönetmen koltuğunda Murat Arslan var. Senaryo da Arslan'a ait. Bayramda komedi filmi izlemek isteyenler için.

Konusu: Teknesiyle dünya turuna çıkan Türkiye’nin en zengin ve ünlü Türk işadamını kaçıran Somalili korsanlara karşı Türkiye’den gönderilen özel ekibin maceraları.

KÖFTE YAĞMURU

Gösterim tarihi: 20.Kasım.2009

Yönetmen: Chris Miller, Phil Lord

Oyuncular: Animasyon, seslendirme

Dil: İngilizce

Tür: Animasyon

Haftanın animasyon filmi Chris Miller ve Phil Lord'un imzasını taşıyan Köfte Yağmuru. Filmin senaryosu da Miller ve Lord'a ait.

Konusu: Mucit Flint’in suyu yiyeceğe dönüştürmek için tasarladığı makinesi bulutlara doğru fırladığında gökten çizburger yağmaya başlar. İnsanlar daha çok yemek istediklerinde, makine makarna kasırgaları ve dev köfteler üretir. Şekerleme ve kavun dağlarının altında gömülmek üzere olan kasabanın kaderi, Flint ve arkadaşı Sam’in makineyi durdurmalarına bağlıdır.

7 KOCALI HÜRMÜZ

Gösterim tarihi: 20.Kasım.2009

Yönetmen: Ezel Akay

Oyuncular: Nurgül Yeşilçay , Gülse Birsel , Haluk Bilginer , Erkan Can

Tür: Müzikal, drama

Sadık Şendil'in ünlü oyunundan Ezel Akay tarafından uyarlanan 7 Kocalı Hürmüz'de, kadın-erkek ilişkilerinde aşk ve para ekseninde yaşanan komik olaylar merkez alınıyor. Senaryo Gürsel Korat Sağlamöz'e ait.

Konusu: İstanbul Taşkasap’ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık ve komik olaylar içinde bulurlar.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/7674-sinema-tiyatro-haftanin-filmleri-27-kasim5-aralik.html

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..