Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '09

 
Kategori
Kitap
 

Haftanın kitabı: Türkan-tek ve tek başına

Haftanın kitabı: Türkan-tek ve tek başına
 

İki güzel insan… İki özel insan… Ayşe Kulin ve Türkan Saylan… Her ikisi de bu ülkenin çok değerli aydınlarından..

Biri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanıydı. Yaşadığı sürece insanlık adına çalışan bu özel insan için neler demediler.. Misyoner, Hıristiyan, Kürtçü, kominist vs.. Pek çok suçlamalarda bulundular. Onun aydın bir insan olduğunu, eşitlik için çalıştığını, cüzzam için savaş verdiğini, kızların okuması için elinden geleni yaptığını bir takım çevreler görmezden geldi….

Diğeri bu ülkenin önemli, yalın ve objektif kalemlerinden Ayşe Kulin…. Ve Ayşe Kulin Sevgili Türkan Hoca’nın hayatını kaleme aldığı bir kitap yazdı. Anılarının da yer aldığı bu kitabı heyecanla okumak için beklemenize gerek kalmadı. İkinci baskısı yolda...

TİN


Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne de komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi… Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı.

“Tüm insanlığın aklın ve vicdanın aydınlattığı yolda yürümeyi seçeceği gün er veya geç gelecekti. Buna bütün kalbimle inanıyordum. Sabrımı ve sükunetimi bu inançtan alıyordum. O güne kadar, başa gelen çekilecek! Oyunun kuralı böyle! Yaşam oyununun!

Ne demiş şair: ‘Yaşamak şakaya gelmez…’”

“Bütün işlerimi tamamladım. Konser gecesini de atlattıktan sonra, kemoterapiyi kestireceğim. Yolcu yolunda gerek!” http://www.turkiyeinternette.com/haber/7202-ktap-haftanin-kitabi-turkan-tek-ve-tek-basina.html TİN
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..