Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Hah işte!

Hah işte!
 

Kaynak:Milliyet.com.tr


Kitapta ne şekilde anlatılıyor bilemiyorum, tek bildiğim kitabın adına ve yazarın verdiği röportajdaki ifadelerine tümüyle katıldığım!

Yıllardır ifade ettiğim, birçok yazımda değinmeden geçemediğim konuda bir kitap yazmış Seyran Ateş, “İslam’a seks devrimi gerek”…

Haber gazetede yer aldığından (http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=17&ArticleID=1150690&Date=15.10.2009&b=Islama ) röportajla ilgili notlar düşmemin burada anlamı yok, bir zahmet okursunuz, ben üstüme vazife edindiğim taraflarına değinmek istiyorum zira…

Aile hukuku konusunda uzmanlaşmış olan Seyran Ateş pek eminim ki yıllar boyu gözlemlerini biriktirmiştir ki bu gözlemler bizlerinkinden ziyadesiyle fazladır, işi gereği…

……

“İslam’a seks devrimi gerek” başlığı bence pek güzel seçilmiş, at gözlükleriyle bakanlara anlatamam elbette ama “seks” aynı zamanda cinsiyet kelimesi karşılığıdır da! Hani hem kadın hem de erkeklerin kullanabileceği giysilere “uniseks” deniyor ya, öyle işte…

Cinsellik anlamı ile de başlık pek yerinde!

İslam’da cinsellik ile cins bağlantısının yanlışlığını pek güzel vurguluyor…

……

Biliyorum ki şimdi birçok kişi İslam’da aslında bu böyle değildir, şu surede bu yazar, burada bu diyecektir, onu bunu bilmem vallaha peşinen söyleyeyim, ben gördüğüme, nasıl algılanıp nasıl yaşandığına bakarım!

Kız çocukları ile erkek çocuklarına sağlanan şartlar eşit midir, neden kadınlar peçeler ardına gizlendirilir ve ille de kızlara kaç-göç öğretilir?

Neden çocuklara tecavüz edilir, mesela, kadınlar kaçırılır?

Ensest ilişkiler neden yaşanır?

Sapkınlık ayrıdır, bastırılmış cinselliğin taciz, tecavüz ve katletme ile patlaması ayrı ve dikkatinizi çekerim ki din ile insan doğasının bastırılmaya çalışıldığı ülkelerde sağlık anlamındaki sapkınlıktan ziyade hunharca bir boşalım söz konusudur ki sayıları kamuya yansıyanından pek daha çoktur!

……

Seyran Ateş’in kitabı henüz yayınlanmadı, kimse okumadı ama elbette başlıktan ve de gazetede yer alan haberden dolayı epey bir yorum aldı.

Ne yalan söyleyeyim, bende bir yorum yazdım, yayınlanır mı bilemem…

Öyle nahoş yorumlar vardı ki, aklınız şaşar! Seyran Hanım’ın görüntüsüne varana dek!

Benim için ise en belirgin olan İslam dini konusunda ahkam kesenlerin “seks devrimi” lafından zinayı anlamış olmalarıdır ki, ciddi anlamda üzerinde durulması gerektiğidir!

Demek ki boşa konuşmuyor, yazmıyorum, dini bütün insanlar seksi çirkin, hayasız bir eylem olarak görüyor, aslında kitap öyle söylemiyor, problemde burada zaten, o nedenle İslam söz konusu olunca ayetler, surelerden örnekler veriliyor ancak biliyoruz ki hepsi ezber!

Uygulama sıfır!

Yanlı uygulama yüz üzerinden yüz artı yıldız!

……

Şaka değil, zina olarak algılamış dini bütün kişiler, eee boşuna dememişler fikir neyse zikir odur diye…

Oysa kadın bırakın demiş cinsellik konusunda kişi özgür iradesi ile baş başa kalsın!

Kişinin kendi kontrolünde olan bir durumdur, din buna karışmasın.

Karışmasın ki, yani yaşadığımız haliyle, bunca tecavüzler, ölümler, töre cinayetleri yaşanmasın! Hatta cinsellik konuşulsun, aile çocuğuna o eğitimi versin, çocuğunu yaşama hazırlasın, bedensel gerçeğini aile öğretsin bedeninden utandırmak ya da biraz fazla öne çıkan uzuv nedeniyle gereksiz alkışlamak yerine!

……

Oğlumun yaşça büyük bir arkadaşı aracılığıyla porno filmler konusunda az buçuk bilgi sahibi olduğunu öğrendiğim zaman ona tek bir uyarım olmuştu: Seks bu tür filmlerdeki gibi değil, iki kişi arasında iki kişinin rızasıyla olan hoş bir durumdur. Bu tür filmlerde abartılar fazlasıyla mevcuttur, sana izleme diyemem, ancak lütfen bil ki bu tür filmler satış amaçlı fantezilerle doludur ve gerçek yaşamdaki seks ile bu tür filmlerde yaşananları ayırt etmen gerek! Bir anne, bir kadın olarak sana söyleyebileceğim budur…

……

Cinsellik öcü değildir, İslam dini de belki öcü olarak göstermemiştir, lakin gelin görün ki sureler ile yaşananlar taban tabana zıttır, yazar hanım ne söylüyor, İslam adam ne anlıyor, lütfen bir okuyun yorumları, ve ne demek istediğimi daha net anlayın, ne olur…

……

Son bir söz: Yorumlardan en içimi acıtanı yazar hanım için bir yetmişlikle dahi gitmezsin tarzındaki bir yorumdu! Yazarın arandığını düşünüyordu muhtemelen, estetiğine bakıp da ahkam kesmişti kendi penceresinden, sorarım sizlere sizce nedir insanların kişiliklerini, başarılarını, insan duygularını iki bacak arasına hapseden!

Gülgün Karaoğlu

Ekim,16/09

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..