Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Halit Kıvanç’ın sesini duymak çok güzeldi

Halit Kıvanç’ın sesini duymak çok güzeldi
 

Bu akşam Fenerbahçe-Sevilla’yı İstanbul’da 3-2 yendi. Maçtaki tek güzellik yenmek değildi. Star TV bu akşam Halit Kıvanç’ı da ekrana çıkartarak seyircilere büyük bir sürpriz yaptı, çok güzel bir sürpriz. Son zamanlarda sesini az duyduğumuz, özellikle maçlarda uzun yıllardır hiç duymadığımız Halit Kıvanç maçın anlatımına yorumlarıyla katıldı. Kendi kalesine gol atan Edu’ya “gol kralı olacak” dedi, ancak kendi kalesine attıklarıyla. Futbolculara ve hakeme söylediklerini onlar duydular

Halit Kıvanç’tan radyoda veya televizyonda maç dinlemek büyük bir zevk ve ayrıcalıktı. Zevkli olan yalnızca maçı anlatmamasıydı. Futbolcularla, hakemlerle konuşur, onların ne konuştuklarını sanki duyar gibi anlatırdı. Engin kültürünü ve bilgisini anlatımını anlamlı kılmak için kullanırdı.

Halit Kıvanç bu akşam az konuştu ancak o konuştuklarıyla 70’lere, 80’lere taşıdı beni. Ekran başında 60’lara gidenler de olmuştur mutlaka.

Güzel maçta güzel bir nostalji yaşattığı için Star TV’ye teşekkür ediyorum.

Maçla da ilgili birşeyler yazmak istiyorum:

Şimdiye kadar hiçbir maçta görmediğim bir görünüm vardı. Bizim futbolcuların faul yaptığı veya çarptığı veya değdiği bütün Sevillalı futbolcular yerde aynı pozisyonda kafalarını tutar bir şekilde yatıyorlardı. Sanki antrenmanlarda bunu çalışmışlardı.

Hakem topa yakın olmaya çalışırken pozisyonların çok fazla içinde kaldı. Özellikle Fenerbahçeli futbolcular topu hakeme çarptırmamak için birçok kez çaba gösterdiler.

İki hafta sonra İspanya’ya umutla gideceğiz. Maç başladığı gibi biterse, tüm beraberliklerde ve galibiyetlerimizde biz tur atlayacağız. Hatta 4-3 yenilip tur atlama şansımız olabilir.

Ankara, 20 Şubat 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..