Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

26 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Halk koşusu coşkusu

Halk koşusu coşkusu
 

Nepal depremi Düşündürmeli


Teşbihte hata olmaz, saygısızca bir davranış algılanmasın bugünkü halk koşusunu ahırdan boşalma gibi değerlendirdim. O ne öyle hırsla, hışımla birbirini geçiverecekmiş gibi bir bekleyiş ve başla komutu verilmesiyle yaydan çıkmış ok gibi fırlama?! Sanırsınız vatan uğruna cenge gidiliyor. Allah muhafaza öyle bir durumda bu çoşku ve bu çok katılım olmaz biline… Bu hal ancak günlerce havasız kalmış, kapının açılmasıyla ahırdan boşalan sığırlar gibi, birbirini ezercesine bir çıkış.

Sene de bir sefer koşmakla sağlıklı yaşam mı olur. Nisan ayında güzel bahar sabahında evinde ailenle kahvaltını yap, sonra parklara git, çimenin yeşiliyle, denizin veya gökyüzünün mavisiyle gözünü gönlünü dinlendir.

İstanbul Büyük şehir belediye başkanını saygıyla selamlıyorum diyor start veren, böyle konularda hep ‘konu olup konuşulmak adına’ belediye başkanlıklarından çıkar. Kötü bir aktivite değil, ama insanları yarıştırmak ve hırsa sebebiyet vermek hoş değil. Her neyse, insanlar kendilerine sunulanı hep iyi sanıyor ve çabuk alıyor.

Yakından bir şekil görenleriniz olmuştur, komut verilir verilmez önde gerili duranlar, imamesi kopmuş tesbih gibi güzergaha dağılıveriyor. Üşümüyor mu bunlar, aralarında yarı çıplaklar var. Yaşlısı var, çocuklu olanı var. Bir yıl boyunca bu günü bekleyenler var. Yarışı iple çeken meraklılar var. Ekranda görünmek isteyen, para amacına yönelik koşanlar ve yardım yararına koşanlar var. Bugünü dikizleyerek vaktini hoş geçirmek isteyen fırsatçılar var. İlk adımlarda çoşan, sonrasında nefesi tükenip geride kalmaya başlayanlar var. Vazgeçeni, pes etmeyeni var. Ne ararsan var velhasıl…

DEPREM DİKKAT BUYURUYOR

Türkiye,Üçüncü zamanda oluşmuş Alp- Himalaya kıvrım sistemi arasında yer almış bir ülkedir.Son zamanda özellikle bu arazilerde bir hareketlilik başladı. Üstelik eskisinden daha ziyadesiyle. Yüzyıllardır patlamayan volkanlar patlamaya başladı. Şidddeti yediyi geçen depremler de beraberinde geldi.Bugün Himalaya sisteminin yer aldığı Nepal de olan deprem de bunu gösterdi.

 Felaket tellallığı yapmak istemem ama bu hareketlilik devam edecek bence. Sonrasında Afganistan,Pakistan, İran, Türkiye ,Yunanistan… Alplere kadar uzayan bir zincir... Hazırlıklı olmak lazım, derim.

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..