Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '14

 
Kategori
TV Programları
 

Halkın sesi

Halkın sesi
 

Yazılı, görsel ve sosyal medya sansür değil hapis hayatı yaşamaktadırlar. Dönemlerin dalkavukluğunu yapanlar ne yapacaklarını şaşırmış bir pozisyon sergilemektedirler. İçlerinde haklı olanlar da var elbette ki. Kolay değil padişaha kafa tutmak. Ampul olmazsa sönüverir holdinglerin ışıkları. İş yerinizde maliyeye kral dairesini düzenlemek mecburiyetinde kalırsınız. Selamsızlar bandosu hazır bekletilir konutunuzun yanı başında. Bir de bakmışsınız halk ekmek büfesi kuyruğunda halk oluvermişsiniz aniden.

 

Yüreği kocaman azınlıklar olarak bu kaygıyı taşımayanlar da bulunmaktadır. Ulusal Kanal ve Halk TV’den bahsediyorum tabii ki. Yayın hayatlarına başladıkları günden bugüne çizgileri dışına çıkmamış ilkeli insanların omuzlarında taşımakta olduğu hazinelerden bahsediyorum. Doğru, ilkeli, objektif bilgiler sunmakta olan bir yayın anlayışı. Şahsen hiçbir çalışanını tanımıyorum. Ancak, şunun farkındayım ki bu arkadaşların tamamına yakınının halkın bizzat kendileri olarak altlarında lüks araçları olmaktan öte akbil ve toplu taşım aracı bağımlıları oldukları kanısındayım. Çalışma şartlarının olanaksızlara mümkün kılındığından da hiç şüphem yok. Yayın yapmakta oldukları binaları Medya Kuruluşlarının? Yer gök delen yapıları ile karşılaştırıldığında; kıyas yapmayalım en iyisi. Ne var ki şu kadarını söyleyeyim hizmet kaliteleri ile zıt orantılı olduklarını göreceksiniz. Lüks yaşamak suç mu? Hayır, tabii ki.  Vatandaşlarımızın ve iş çevrelerinin tamamının en modern şartlarda yaşam sürmeleri yanlısıyım ve dilerim de öyle olur. Ancak, ilkeli ve dosdoğru bir yaşam sürmek kaydıyla. Birilerinin yancısı, yandaşı, yalakası olmamak şartıyla. Güç birliği yapmak başka, inanmadığı değerler üzerinden pirim yapmaya çalışmak başkadır.

 

İşçinin, çiftçinin, köylünün, memurun, alt gelir düzey insanımızın, sanatçının, hak arayan her bir eylemcinin sesi olmakta kararlılığını sürdürmekte olan halkın kendi çocuklarını en içten kalbi duygularımla kutluyorum.

 

Tüm medya patronlarına ve “ilkeli yayın” sözcüğünün içeriğini dolu dolu telaffuz etmek isteyen ilgili meslek mensuplarına rol model olmaları umuduyla, Mustafa Kemal’in askerlerine selâm olsun. Yolunuz açık, sesiniz her daim gür olsun.

 

Not: Bu yazı içeriğimde yandaş medyayı konu etmemeye özen gösterdim. Anlaşıldı sanırım.

 

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..