Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Hamas bir Siyonizm maşasıdır

Hamas bir Siyonizm maşasıdır
 

Öncelikle Silivre nöbet çadırlarında bulunan herkese teşekkür eder ve Allahtan adalet dilerim. Ergenekon palavrası ile tutuklu bulunanların günahını alan tüm yazar ve yorumculara bu insanların cennette girmelerine yardımcı olmalarından dolayı ayrıca teşekkür ederim. Bu vatanı yönetenlerin ehilsizliklerinden ve cehaletlerinden ölen asker ve emekçi kardeşlere Allah tan rahmet dilerim.

Hamas bir Siyonizm maşasıdır. Bunun en büyük ispatını bu günlerde yaşıyoruz. Amatörce inşa edilmiş füzeleri İsrail topraklarına atarak neye hizmet ediyor Hamas? Bir savaş mı veriyor? Ne kazanıyor bu roketleri atmak ile ?! 

Bilmiyenlere duyurulur... Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin kurtuluş örgütü bu ay sonuna doğru Brleşmiş Milletler kuruluna bir başvuruda bulunacaklar. Bu başvuru tam bağımsızlık tanınması değildir. Bir tür Vatikan statüsü hakkına sahip olmaktır. Yakın zamanda Unicef 'te böyle bir statü kazanıldı. 150 ülkeye karşı Hollanda, Almanya ve Abd ninde içinde bulunduğu 10 karşı ülke unicef 'te buna engel olmak istediler.

Bm kuruluna yapılacak Filistin başvurusuna büyük destek var ancak Abd ve Avrupa dan değil. Herşeye rağmen bu başvurunun yapılmasına karşı çıkan Netanyahu hükümeti Mahmud Abbası bir nevi tehdit etti. Şayet teklif Bm kuruluna gelirse, yapılmış tüm antlaşmaları geçersiz saymak, işgal altındaki topraklarda kaçak yapılanmaya devam etmek ve parasal yardımı kesmek ile tehdit eden Netanyahu nun yardımına Hamas yetişti. Hamas ın başlattığı füze düellosında acıyı yine Gazze halkı yaşadı. Şimdi dünya Abbasın başvurusunu değil Haması konuşuyor. Bu durumda Filistin Kurtuluş Örgütünün başvurusuna gölge düşmüş oluyor ve Bm kuruluna gelme ihtimali azalmış oluyor. Gazze halkının acılarının vebali Hamas ve destekcilerinin üstündedir. 

"Hamas bir siyonizm maşasıdır" ve İsrail maşası değil.  Benim kişisel düşüncem yahudilik dinini binlerce yıl siyasete alet etmiş Siyonistlerin maşasıdır Hamas. İsrail modern bir devlettir ancak Yahudilik bir dindir. Bu dinde ırkçılık vardır. Her dine inanış ile mensup olunurken Yahudi olmak için kan bağı aranmaktadır. Avrupa da ırkçılığa maruz kalmış Yahudilerin inanışları gereği kan bağı ile Yahudi olmayan herkesi Yahudilerin hizmetçileri olarak görmelerini "Allah ın  tek halkı ve dünyanın efendileri" içerikli ayetlerinden biliyoruz. Bu günkü Tevrat ın Musaya, Davut ve Süleymana sadık kalmadığına eminiz. Büyük İskender kadar engin ufka sahip olamayan bu siyonist ırkçı inanış kendi halkınada ayrımcılık yapmaktadır. Size rahmetli  İlhan Selçuğun benim doğduğum yıl 1973'te yazılmış bir yazısından iki  paragraf paylaşmak istiyorum:

"İkinci Dünya savaşından sonra  İsraıl kuruldu ve -Serseri Yahudi- efsanesi noktalandı. Mevut toprak- hayali gerçeklesti, Ne var ki, bugün İsrailde Batı nın zengin ülkelerdinden gelen Eskenazilerın yoksul Asya ülkelerinden göçüp gelmiş ırkdaşlarına tepeden baktıkları biliniyor. Yönetimin kilit noktaları eskenazilerde bulunuyor. Irkçılık yüzünden nice ıstırap çekmiş Yahudi toplumunun kendi içinde kastlara bölünmesi garip değil midir ? Bir garip olay daha var -Yahudiler Avrupa dan kovulmuşlardı, Filistinli Arapları yurtlarından kovarak bir toprak sahibi oldular.  1967savaşıyla yirminci yüzyılın ikinci yarısında harple toprak ilhak eden tek devlet olmak vasfına sahip oldular.

Görülüyor ki, tarih değişkendir ve  bu değişimde aşagılık duygularıyla gurur birbirini kovalar.
 
İnsana insan olmak yeterse bir gün, elbette bu tür toplumsal hastalıklardan yeryüzü arınacaktır.
 
Kimsenin kimseyi sömürmediği bir Dünyada ne üstünlük duygusuna yer vardır, nede aşağılık duygularına.
 
İlhan Selçuk 1973 Krallar ve Soytarılar
 
Toplam blog
: 82
: 437
Kayıt tarihi
: 11.08.09
 
 

İlgi alanlarım muzik. İlk kez Milliyet Blog'da yazı yazmayı deniyorum, daha doğrusu düşüncelerimi..