Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '12

 
Kategori
Bilim
 

Evrim teorisi ve Tavus kuşu

Evrim teorisi ve Tavus kuşu
 

Tavus benim emmi oğlumdur :))


Tavuz veya tavuş diye yazılan kuşun Türk dil kurumunca yazılışı "Tavus" olarak belirtiliyor.  Sülüngiller ailesine mensup Tavus kuşu hakkında fazla bilgi için vikide arama yapabilirsiniz. Evrim teorisinin yanılgılarını anlatmak için teoriyi iyi bilmek gerekir. Teoriyi kendi anladığı şekli ile doğru sanıp onun eksiklerini aramak nasıl bir sonuç çıkarır?! Zaten yanlış algılanan teorinin anti teorisi de yanlış olur.

Yerçekimini tam anlamayan adam bize ay neden düşmüyor gibi bir soru sorarsa o yerçekimi kanunu yanlış mı olur ?!!

 Pythagoras (Pisagor) savı kadar kabul gören evrim teorisinin tek sahibi Charles Darwin değildir. Evrim teorisini ilk düşünenlerden biridir. Teori bilim adamları arasında kabul görmüş ve geliştirilmiştir. Evrim teorisi hakkında ki genel yanılgıları bir önceki bloğumda paylaşmıştım.

Tavus kuşu ve Evrim teorisi hakkında okuduğum bir yazıda, Pat shipman adlı bir Amerikalının "Doubting dhaminisi" adlı bir kitabının veya makalesinin,  "American Scientist" dergisinin kasım-aralık 2000 sayısının 491. sayfasının refarans olarak verildiğini gördüm. Sözü edilen dergi 491 sayfa olamıyacağı için Kitabın 491. sayfası refarans olarak verildiği en mantıklı fikirdir.  "Doubting Dhaminisi (Dhaminisi tereddüdü) adlı bir kitap yazmamış Pat Shipman.  Patshipman.com'dan inceleyebilirsiniz. Dhaminisi, Gürcistanda ki bir arkeolojik kazı yerinin adı . 1991 yılında arkeloglar orada Saber kaplanı fosili altında 1.8 milyonluk bir insan çenesi bulmuşlar. Pat Shıpman de bir arkelog olarak bu fosil çene hakkında akademik toplatılara katılmış.Ayrıca birçok kitabı var. Belirrtiğim gibi http://www.patshipman.com dan Pat Shıpman adlı arkelog akedemisyenini daha iyi tanıyabilitrsiniz.  Ayrıca "Doubting Dhaminisi" adlı makeleyi aşağıda ki iınkten ingilizce okuyabilirsiniz http://www.americanscientist.org/issues/pub/doubting-dmanisi/1

Darwinin Tavus kuşu hakkında bir mektubunda ki alıntılar ile 1991 yılında olan bir arkelojik kazının   bağlantısını  biraz araştırınca buldum. Harun Yahya ve Adnak Oktar sitelerinin evrim teorisine karşı olan propagandaların bir cin oyunuymuş.  Yanlış refaransta verseniz okuyan inanıyorsa makbul gibisinden.

Evrim teorisinde doğal seçim (tabiat kanunlarının belirlediği etkenler), Cinsel seçim (çiftleşme kurallarının etkisi) ve Yapay seçim vardır. 

Yapay seçim insan eli ile üretilen hayvan ve bitkilerdir. Daha ayrıntılı bilgi için :http://tr.wikipedia.org/wiki/Yapay_se%C3%A7ilim.

 

Doğal seçim ise tabiatın kendi kurallarının belirlediği seçimlerdir. Darwin buna örnek olarak Orkide çiçeklerinin böcekler ile olan  bağını göstermiştir. Orkide çiçeğinin ürettiği bir sıvıya gelen böceklerin orkidelerin üremesine olan katkı doğal seçimdir.

Cinsel seçim açıklamasını tavus kuşu hakkında kullanmıştır Darwin . Doğal seçim  ile açıklamaya çalıştığı tavus kuşlarının çok güzel olan tüylerinin ne işe yaradığı hakkkında çelişkiye düşmüş. Bir metreyi geçen kuyrukları ve güzel tüylerin  vahşi bir ormanda kaçmak için ne gibi avantajları olduğunu sorgulamış. Yırtıcı hayvanların etken olduğu doğal seçimde bu kuşların var olmasını Cİnsel seçim ile açıklamaya çalışmış. Kuşlar aleminde renklerin çiftleşmede büyük etkeni vardır. 

Tavus kuşları karşı cinsi renkleri ve tüyleri ile etkilerken zamanla en güzel örneklerini öne çıkarmıştır. Hindininde sülalesinden olan tavus kuşu  kartal gibi uçamaz ve Evrim teorisi ille de uçmasını savunmaz.   

 
Toplam blog
: 82
: 437
Kayıt tarihi
: 11.08.09
 
 

İlgi alanlarım muzik. İlk kez Milliyet Blog'da yazı yazmayı deniyorum, daha doğrusu düşüncelerimi..