Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '12

 
Kategori
Hamilelik Sonrası
 

Hamilelerin cep telefonlarından uzak durmaları şart!

Hamilelerin cep telefonlarından uzak durmaları şart!
 

Yale Üniversitesi'nde yapılan ve Scientific Reports'da yayınlanan yeni bir çalışmanın sonuçlarına göre hamilelerin bebeklerini cep telefonuna maruz bırakmaları ADHD (dikkat eksikliği ve hiperaktivite) sorununa neden olabiliyor.

Araştırmacılar, aktif bir cep telefonunu gebe farelerin bulunduğu bir kafesin yakınına yerleştirmişler ve yavruları dünyaya geldikten sonra onları gözlemlemeye başlamışlar.

Cep telefonuna maruz kalan fareler kalmayanlarla kıyaslandığında hiperaktivite ve hafıza problemleriyle karşılaşılmış. Testler, beynin amaca yönelik hareketlerde dikkati muhafaza etme kısmının zarar gördüğünü ortaya koymuş. Araştırmanın liderliğini yapan Dr. Hugh S. Taylor, son yıllarda çocuklarda görülen davranış ve sinirsel gelişim bozukluklarının hamilelik sırasında annenin cep telefonu kullanımına bağlı olabileceğini bildiriyor.

Konu hakkında daha ayrıntılı çalışmalara ihtiyaç olduğu söyleniyor fakat kesin olan şu ki ne miktarda cep telefonu kullanımının sağlıklı olduğu sonucuna ulaşana kadar hamilelerin cep telefonlarından uzak durmalarında yarar var.

Eren Kaya

http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 66
: 6042
Kayıt tarihi
: 24.04.12
 
 

Bir Mart ayında doğdum ve cocukluğumun ilk yıllarını Türkiye'de geçirdim. Sonra biraz Almanya, bi..