Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '15

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Hamilelikte alkol kullanımı

Hamilelikte alkol kullanımı
 

Hamilelikte alkol tüketimini önleme


Çalışmalara göre hamilelerin %10’u hamilelik sırasında alkol tüketiyor

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre normal yaş hamilelerinin %10’dan fazlası ve 35 yaş üzerinde hamile kalanların %18’den fazlası hamilelik sırasında alkol tüketiyor. Çalışmalar bu bayanların önceki yaşamından kalan alkol tüketim alışkanlığını göstermiş ayrıca. Hamilelik sırasında alkol tüketimi hem anneyi hem de bebeği olumsuz etkiliyor. Bebeklerde doğum defektleri, gelişim gerilikleri artıyor, doğum sırasında düşük gibi bazı komplikasyonların oranları yükseliyor, canlı doğum ve prematüre doğum oranları değişiyor. (CDC’ ye göre) Kurumdaki uzmanlar her türlü alkol kullanımından hamilelik boyunca sakınılması gerektiğini söylüyorlar.

Çalışma 2011-2013 yılları arasında Amerika’da 8300 hamile kadına bizzat hamileliklerinin başlarında soru sorarak gerçekleştirilmiş.

Çalışmadaki kadınların %3’ü içki içmeyi önceki yaşamları gibi sürdürdüklerini belirtmişler. Okul mezunu kadınlarda alkol tüketimi diğerlerine göre 2 kat daha yaygı görülmüş. Bu durumun sebebi sosyal ilişkiler olarak belirtilmiş. Hamile kadınların, hamilelikleri öncesindeki aşırı alkol tüketim oranı %18 bulunmuş. Ve aşırı alkol tüketiminin hamile olmayan bayanlar arasında daha yaygın olduğu belirtilmiş.(4,6 hamile olmayan bayana 3,1 hamile oranı verilmiş.) Araştırmacıların raporuna göre hamile bayanların hamileliklerinde aşırı alkol tüketim alışkanlığını edinmiş olması daha muhtemel görünmüş. Alkolün kullanımını kısıtlamak adına yapılması gereken pek çok şey olduğu belirtilmiş. Doktorlar hastalara birkaç soru yöneltmişler ve alkolün fazla kullanılma durumunu değerlendirip bu durumu gereklilik ile de sorgulamışlar.

 
Toplam blog
: 22
: 439
Kayıt tarihi
: 25.01.15
 
 

Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim. Bursa'da okuyorum ve yaşıyorum. Voleybola, müziğe, dansa, şii..