Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hamsi dürüm tarifi

Hamsi dürüm tarifi
 

Hamsi Dürüm Tarifi


MALZEMELER :

Hamsi (Kişi sayısına göre)
Mısır unu
Tuz
Bir tatlı kaşığı tereyağ
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :

Hamsilerin kafalarıyla beraber içini de alarak temizliyorsunuz ya da balıkçıya temizletiyorsunuz .(İsterseniz kılçıklarını da ayıklayabilirsiniz.)
Balıkları iyice temizledikten sonra yıkanıyor. Bir süzgece koyun ya da bir gazete üzerine yayın, balıkların suyu süzülsün. Daha sonra balıkları biraz tuzla karabiberi karıştırarak içine dışına sürün.
Krep tavasına mısır ununa bulayarak kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan daire şeklinde diziyorsunuz. Kısık ateşte yavaş, yavaş hamsileri pişiriyorsunuz.
Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp ona alarak Yavaşça kapakta kalan hamsilerin diğer tarafını döndürerek tekrar tavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta gelir. O tarafını da pişirdikten sonra tekrar kapağa alın.
Krep tavasına hazır dürümü koyun. Altını üstünü kızartın. Ortasına pişirdiğiniz balıkları koyun. Biraz daha piştikten sonra tabağa alın içine salatalık soğan domates biber dilimlerini koyarak rulo yapın.

 

http://www.lezzetlisirlar.com/hamsi-durum-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..