Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Hangi dizi ne kadar seyrediliyor?

Hangi dizi ne kadar seyrediliyor?
 

Hangisi canavar dersiniz?


Bu ülke nereye gidiyor?

Bu soruyu sormakta biraz geç mi kaldık?

Hayatın her alanında, sahtekârlık almış başını gidiyor!

Vahşi kapitalizmin, hayatımızın her alanına nasıl daldığını size bir örnekle açıklamaya çalışacağım.

Biliyorsunuz, televizyon kanallarının izlenme oranını ölçen bazı kuruluşlar var. Bu kuruluşlar tarafından seçilen halktan kişilerin evlerindeki televizyonlarına bir alet takılarak, o kişilerin daha çok hangi kanalı, hangi saatte izledikleri, tespit edilip, alınan ortalama, günlük raporlar halinde işine yarayacaklara duyurulmak üzere açıklanıyor.

Bu raporlara göre, her televizyon kanalı kendisini birinci(!) ilan edip, reklâm pastasından pay kapmaya çalışıyor.

Özel televizyon kanallarının yanı sıra bildiğiniz gibi bir de TRT’miz var.

Herkes gibi bende bu zamana kadar, halkın parası ile finanse edilen bu devlet kurumunun, bu reyting denilen canavarla işinin olmadığını düşünüp, kaliteli programlar yapacağını umuyordum. Her ne kadar izlemesem de izleyenlerden duyarım umuduyla bu güne kadar bekledim.

Son günlerde bazı dizi yapımcılarının, TRT’ye yaptıkları dizilerin reyting rekorları(!) kırdığı balonları uçuşmaya başlayınca, bu balonların altından ne zaman bir Çapanoğlu çıkacağını beklemeye başladım. Fazla beklememe gerek kalmadı. Hemen ak koyun, kara koyun belli oldu!

Bakın olana;

Dizi yapımcıları, özellikle de TRT’ye dizi yapan yapımcılar, hiç üşenmeden, reyting aleti olan evleri bulurlar (nerden bilgi aldılarsa) ve para verip dizilerini seyrettirirler. Dizlerinin reytingini bu yolla artıran şirketler, TRT üzerinden kendi reklâmlarını yapmaya çalışırlar.

Oysa TRT’ye bizim vergilerimizle, yaktığımız elektrikle yaptığımız ödemeler var! TRT’nin böyle bir oyuna alet olmasına gerek yok!

Reytingi yüksek göstermek için para teklif edildiği iddiasında adı geçen iki dizinin 'Ayrılık' ile 'Çılgın Kanal' olduğu açıklanmış.

Tabi bu dizilerin nerde oynadığını sormaya gerek var mı?

Herkesin bildiği gibi… TRT’de oynuyor!

Televizyon izleme araştırma Komitesi (TİAK), İzmir ile Ankara'da televizyon izlenme ölçümü yapılan bazı evlerin ziyaret edilerek para teklif edildiğini ve belli programların izlenmesinin istendiğini açıklaması tartışma yaratmış.

Dizilerin seyredilmesini teşvik etmek için reyting cihazı bulunan evlere aylık 300 TL teklif edildiği tespit edilmiş.

Madem bu kadar paranız var, reytingle ne işiniz olabilir?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..