Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '20

 
Kategori
Deneme
 

Hangi Doğal Taş Neye İyi Gelir

Hangi Doğal Taş Neye İyi Gelir

Erzurum’un Oltu taşından bir kolyem var. O kolyeyi bir arkadaşıma hediye etmek istedim, ama Teyzem mani oldu. Otu taşının çok değerli olduğunu, stresi giderdiğini, insana güven verdiğini belirtti. Ben de doğal taşlar hakkında araştırma yaptım ve aşağıdaki bilgilere ulaştım.

NAHİDE ÇELEBİ

Doğal taşlar:  Çoğu zaman aksesuar yapımında kullanılsa da pek çok problemin giderilmesinde de fayda sağlamaktadır. Akik: İyileştirici özelliği olan doğal bir taştır. Taşta bulunan mineraller üzerinde taşıyana güneş ışığı ile geçer. Akik taşı nazara karşı da koruma sağlamaktadır. Pozitif düşünceler ve mutluluk sağlar. Yaşanan uykusuzluğa gayet iyi gelir. Taşı üzerinde taşıyan kişide kendine güven duygusu vermektedir. Amber: Bu doğal taş guatr tedavisinde kullanılmaktadır. Ağrı olan bölgeye konulduğunda ağrıyı giderme özelliği bulunmaktadır. Bu taşın özellikle sol elde taşınması sayesinde stresi de giderdiği düşünülmektedir. Bundan dolayı erkekler amber taşından yapılan tespihleri tercih ederler. Ayrıca para getirdiği de söylenmektedir.Elmas: Neşe ve bolluğun sembolüdür. Zehirlenmelerin ve büyülerin etkilerinden koruma sağlar. Kötü rüya görmeyi engellediği gibi kişiye cesaret vermektedir. Ayrıca başarının artmasını da sağlamaktadır. İnci: Asaleti simgeleyen bir taştır. İnsana çalışma hırsı ve kuvvet sağlar.Mıknatıs taşı: Sıkıntı yaşanan dönemlerde insana fayda sağlar. Kemiklerin korunmasına fayda sağlar ve yenilenmede de taşıyana güç verir.Mercan: Aile içindeki huzuru arttırır. Cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. Zekânın gelişmesini sağlar. Kişinin saflığını korur. Oltu taşı:Tiroit hastalığının tedavisinde fayda sağlar. İnsanın stresini yok etmede faydalıdır. Kişiye sevgi ve güven duygusu vermektedir. Özgürlük duygusunu arttırır. Kalbin güçlenmesini sağlar. Sezgileri arttırır, konsantrasyonu güçlendirir ve sadakat duygusu sağlar.Yakut:

Kişinin önsezilerinde güçlenme sağlar. Ayrıca bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde de etkilidir.Zümrüt: Bereket ve bolluk ile birlikte sevgi de getirir. Kişideki sadakat duygusunu arttırmakta, yetersizlik duygusu gibi duygulardan kurtulmayı sağlamaktadır.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..