Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Hangi İslam Ordusu?

Hangi İslam Ordusu?
 

ajanshaber.com


Haber şu:
 
“Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20 ülkeden oluşan “İslam Ordusu’na bağlı yaklaşık 200 bin askerin katıldığı “Kuzey Fırtınası” tatbikatı Suudi Arabistan'da başladı.” (milliyet.com)
 
Şimdi buradan hareketle soralım bu nerenin İslam ordusu? 
 
İçin’de İran’lılar var mı? Irak’lılar, Suriyeli’ler var mı?  Şiiler var mı? Aleviler var mı?
 
Belli ki yok!
 
Bu “İslam Ordusu” belli ki, Şii seferberliğine karşı hazırlanmış bir Sünni ordusudur.
 
Bu demektir ki, Hz.Ali’nin öldürülüşünden beri bölünmüş olan İslam dünyası bir kez daha son hesaplaşmaya hazırlanıyor.
 
Bunları hazırlayan kimler? Belli ki İslam’ın bir kez daha toptan imhasına hazırlanan Batılı güçler… Ve Rusya…
 
Yoksa, Suudi Arabistan’ın nerede kendi uçakları var; tankları var; silahları var. Toplasan toplasan kendi nufusu da 8 milyonu geçmez (onun içinde, Bengaldeşliler, Pakistanlılar vs.. çoğunluktadır)
 
Suudi Arabistan bazı gerçekleri bilmiyor mu? Bir kere Suudi Arabistan’ın nüfusu bazı nedenlerden dolayı artmıyor, durmadan azalıyor. 
 
Ve Suudi Arabistan 78 milyon’luk bir İran’ın bir gün gelip kendisini yutacağından korkuyor. Suudi Arabistan’ın her şeyi var. Riyal istersen Riyal.. Dolar istersen Dolar… Petrol istersen Petrol… Altın İstersen Altın… Ama insan gücü: O yok… O yandan Suudi Arabistan’ın güvendiği güç “Türkiye”;  onu kışkırtmak istiyor. Ordusunu, nüfusunu kullanmak istiyor. 
 
Suudi Arabistan için son kale, Suriye’de bugün çarpışan tek müteffiki olan Sünni IŞİD’tir.. O da yıkılırsa… Suudi Arabistan IŞİD’e karşı gibi görünüyor gibi, aslında değil.. S.Arabistan besbelli ki Esed’le hiçbir zaman anlaşamadı; anlaşamayacaklar…. O’na karşı da bir savaşı var. Ama bu savaşı tek başına götüremeyeceğini biliyor.
 
Bugünkü Kral Salman bin Abdülaziz el Suud, savaştan yana gözüken bir devlet adamı. Onun babası “Abdullah bin Abdulaziz” savaştan mutlak olarak kaçınan bir kraldı.
 
Peki, Türkiye’nin Anayasa’sında laik bir Devlet yazmasına karşın, Sünni esaslı bir “İslam Ordusu”nda yer alması ve savaşa hazırlık olarak Suudi Arabistan’da tatbikatlara katılması ne demektir?
 
Bunu artık tarihçiler ve siyasetçiler görsünler ve açıklasınlar…
 
Bu durumda, Türkiye kendisine  açık veya kapalı bazı dostları; dolaylı veya doğrudan dostlukları seçmiş bulunuyor. Bu açık…
 
Sen 8 milyonluk Sünni Suudileri dost ve ittifak olarak seçersen, karşında 78 milyonluk İran’ı bulursun. Ve arkasında dolayısıyla Koca bir Rusya’yı…
 
Denebilir ki, iyi de Suudi Arabistan’ın arkasında da ABD var…
 
Var da ABD ne yapıyor söyler misiniz?
 
Obama şimdiden siyasetten elini eteğini çekti. Hele şükür, söylediği gibi, hiçbir yere doğru dürüst Amerikan askeri çıkartmadan, köyüne dönüyor… Onun yerine kim gelecek, Mrs. Clinton mı, yoksa Trump belası mı?
 
Clinton eh biraz daha aklı başında hareket edebilir de… Trump dünyanın başına tam bir baş belası olarak geliyor. Tam bir Hitler hayranı ve onun taklitçisi… O adamın ne yapacağı belli değil. Onun zamanında ABD leri ikiye de bölünebilir. Öylesine tehlikeli bir adam.
 
Gelelim Türkiye’ye…
 
İnsan bir kere yoldaşından belli olur. Yani seçtiklerinden… Eğer sen Suudi Arabistan’ı seçtiysen, o zaman Ali taraftarlarını karşına aldın demektir. Açıkça değilse bile, gıyabında bu böyle… 
 
Sonrası… Sonrası için mantık yürütebilirsiniz.
 
İran Türkiye ilişkileri ne olabilir?
 
Suudiler ile İran arasında bir savaş patlayabilir mi?
 
“İslam Ordusu” kime karşı kuruldu, kiminle savaşacak…?
 
Bütün bunlar mantık silsilesi içinde tarihin akışı içinde, vuku bulacak şeyler…
 
Şimdilik herkes rolüne hazırlanıyor. Demek ki ufukta yeni cepheler var.. Yeni canlar var… Yeni savaşlar var.. Allah vermesin ama,  öyle gözüküyor…
 
Çünkü insanlar ve toplumlar tercihlerinden belli olur. Ve Perşembe’nin gelişi de Çarşamba’dan belli olur.
 
Şimdi İslam Ordusunun bileşenlerine dikkat edin:
 
“Başta Suudi Arabistan, teröre karşı savaşmak için Türkiye, Katar, Filistin, Mısır, Pakistan, Malezya, Bangladeş, Tunus, Ürdün ve Fas'ın da dahil olduğu yeni bir askeri koalisyonun kurulduğunu açıkladı. 34 islam ülkesinin bir araya gelmesiyle kurulan 'Teröre karşı İslam İttifakı' adlı koalisyonda 3.363.574 asker ile 19.471 tank yer alacak.
 
S. Arabistan’dan başka katılan öteki ülkeler : Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Benin, Çad, Togo, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komorlar Federal İslam Cumhuriyeti, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen."
 
Gördünüz mü orduyu? Görenler kaçacak… 
 
Peki ,İslam Ordusu niye tatbikat üzerine tatbikat yapıyor…Yine soralım : Kime karşı…? Dikkat ederseniz bu ülkelerin içinde İran, Irak, Suriye yok… Bu durumda karşıdakiler kimlerden oluşuyor. İslam ordusu kime karşı savaşacak? Hırıstiyan gavurlara karşı mı, yoksa, yine biz bize Müslüman Müslümana karşı : Sünni, Şii savaşı mı olacak?
 
Bu Allah'ın belası savaşı kim bu milletlerin aklına düşürdü. Aslında onu bulmak lazım. Sonrada lime lime etmek…  Bu fitneyi insanların aklına düşüren biri var.. Kim o??
 
Türkiye ise… Türk halkı ise tercihlerini çoktan yapmıştır; o bakımdan kendi düşen ağlamaz.
 
………..
 
Not:
Suudi Arabistan İslam dinine aykırı diye “Sevgililer Günü”nü kutlamak ve hediye ürünlerini satmak yasaklanmıştır. Ağır cezaları vardır. 
Suudi Arabistan işte bu anlayışta bir memlekettir! Biline..
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..