Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '13

 
Kategori
Erkek Modası
 

Hangisi mevsimsel saç dökülmesi?

Hangisi mevsimsel saç dökülmesi?
 

Saç dökülmeleri küçük büyük her yaştan insanın sürekli olarak karşılaşabileceği bir durum dur. Bu saç dökülmelerine biz kendimiz hemen bir nede ne bağlamamalıyız. Kendi kendimizin doktoru olamayız. Mevsimsel dökülen saçların hali bellidir. Size sıralayalım.

1- Mevsimler dökülen saçlar da belli bir süre dökülme görülür şiddetli değildir. Her gün belli bir miktarın üstün de dökülür.

2 – Mevsime bağlı dökülen saçlar da mevsim atlaması olduğun da yani mevsim değişikliği olduğun da dökülmeler görülür bu durum da yaz dan sonbahara geçerken sonbahar dan kışa geçerken ve kıştan ilk bahara geçerken son olarak ta ilk bahar dan yaz ayına geçerken yaşanan bir mevsim değişikliği saç dökülmesine sebep tir.

3 – Saç dökülmesin de mevsimle olduğunu anlamak için saç dökülmesinin yoğunluğu ve süreci önemlidir. Mevsimsel dökülen bir saç en fazla 1 hafta sürer bun dan daha fazla sürmesi sıkıntılı bir durum olduğunun göstergesi olabilir.

4 – Mevsimler dökülen saçlar bütün gün belli aralılar ile değil elinizi saçınıza her attığınız da dökülür.

Saç dökülmelerin de mevsime bağlı olup olmadığı süresi siz belirler. Eğer yaklaşık bir hafta süren bir saç dökülmesi yaşıyor iseniz korkmayın bir hafta dan fazla süren saç dökülmelerin de mutlaka doktora gitmelisiniz. Bu nokta da kendinizi çok iyi takip etmelisiniz ve saç dökülmeniz hangi tarihte hangi gün de başladı ise bunu not almalı bitene kadar takipte olamazsınız. Saç dökülmesin de mevsimsel olan saçlar yerini hemen yeni saç tellerine bırakır ve mevsimsel dökülen saçlar çok daha sağlıklı ve canlı olarak çıkar. Mevsime bağlı olarak dökülen saçlar da saç derisin den uygulana vitaminler ile saç köklerinize bir destek yapmanız da çok faydalı olacaktır. Çok daha sağlıklı çıkmasını sağlayacaktır yeni çıkacak olan saçlarınızın. Genellikle ense kısmın da kısa saçlar görülür ve bunun da sebebi dökülen saçların yenisinin çıkması dır. Mevsimsel dökülmeler de saç köklerinize bir destek yapabilir saç mevsimine gelmeden siz yardımcı vitaminleri gönderin saçlarınız dökülmeye bilir.

Op Dr Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..