Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '18

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Harvard Yaz Okulu Programları

Soru 1: Lise öğrencisiyim. Harvard University’nin kendi programına katılmak istiyorum. Hangi programa katılabilirim?

Işıl Tabağ: 15-18 yaş arasındaki lise öğrencileri için Harvard’ın bünyesinde iki farklı program var. Niye kendi bünyesi diyorum. Harvard’ın içinde başka yaz okulları da var. Teknoloji bazlı, sanat bazlı, bilim bazlı olabilir bu okullar. Kampüsü kullanırlar. Onlar da iyidir, güvenlidir. Ama genellikle kontenjan olduğu sürece kabulde bir sıkıntı olmayan programlardır. Harvard’ın kendi iki programı transkript, referans gibi evraklar göndererek başvurduğunuz programlardır. Harvard’ın kendi programlarından birinin adına Pre-College program diyoruz.; diğerine de Secondary School Program diyoruz. Ben bundan sonraki soruları cevaplarken başka ailelere, öğrencilere de yarar saplaması için ikisinin de detaylarını karşılaştırmalı aktaracağım.

 

Soru 2: Pre-College ve Secondary School Program arasındaki fark nelerdir?

Zaten siz de sormuşsunuz bu iki programın farkını:

Pre College program non-credit adını verdiğimiz yani kredi olarak sayılmayan derslerden oluşur. Çok farklı seçenekleriniz vardır. Dilediğinizi seçebilirsiniz. Secondary School Programda ise kredi dersleri vardır. Pre College programın süresi 2 haftadır. Secondary School Programın ise 7 haftadır.

Pre College programa şu an 2020 ve 2021 yıllarında liseden mezun olacak öğrenciler başvurabilir.  Secondary School programına da 2019, 2020 ya da 2021 yılı mezunları başvurabilir.

 

Soru 3: Pre College programına kabul alırsam bir günümüz nasıl geçiyor olacak? Diye sormuşsunuz.

Işıl Tabağ: Öncelikle iki programda da Harvard yurtlarında kalıp, Harvard’ın yemekhanelerinde yemek yiyeceksiniz. Bu hem bir Amerikan üniversitesini hem de Harvard’ı tanımak için güzel bir fırsat. Pre college programda hafta içi ders yapacaksınız. Her gün 3 saat gibi ders var, sonra workshoplar ve takım aktiviteleri gibi değişik programlarla günü tamamlayacaksınız. Akşam yemeği sonrası bira

 

Soru 4: Harvard Summer School tarihlerini sormuşsunuz?

Işıl Tabağ: 1.Dönem 23 haziran – 5 temmuz 2019 arası, ikinci dönem 7 temmuz-19  temmuz 2019 arası, 3. Dönem de 21 temmuz – 2 ağustos 2019 arası. 7 haftalık olan Secondary school program tarihi ise 22 Haziran -10 Ağustos 2019 arası.

 

Soru 5: Harvard Summer Programları kayıt tarihlerini sormuşsunuz?

Işıl Tabağ: Kayıtlar aralık ortası başlar. Pre College için normal başvurular 15 martta, erken başvurular 01 şubatta biter. Ben, hazır olur olmaz bu kayıt son tarihlerini beklemeden başvurmanızı öneririm. Çünkü ilk başvuran ilk kabulü alan bir sistemleri var.

Pre-College programı için kayıtlar Aralık ortası başlar. Erken başvurular 1 Şubat’a kadar, normal başvuru 15 Mart’a kadar yapılabilir. 15 Mayıs’a kadar geç başvurularda yapılabilir ama erken başvuran öğrenciler erken kabul aldığı için önerim hazır olur olmaz şubata kadar başvuru yapmanız.

Secondary School Programın uluslararası öğrenci başvurularınızı da tarihi de 23 nisana kadar yapabilirsiniz. Bunda da kayıt son tarihlerini beklemeden başvurularınızı yapmanızı öneririm.

 

Soru 6: HARVARD Summer school programlarına nasıl başvurulur? Hangi evraklar gerekli?

Işıl Tabağ: Harvard Summer School başvuruları online yapılıyor. Başvurularda iki program içinde transcript yani not dökümü gerekli. 9. Sınıf notları da bu transcript içinde olmalı. Uluslararası öğrenci kategorisine girdiğimiz için TOEFL ya da IELTS gerekli. TOEFL’da 103, IELTS de 7.5 gibi. 75 Amerikan doları kayıt parası ödeniyor online başvuruda.

 

Soru 7: Program ücretlerini sormuşsunuz:

Işıl Tabağ: 2 haftalık Pre college program konaklama yemek okul ücreti dahil 4600 USD

7 haftalık olan Secondary school programda 4 kredilik eğitim almak isterseniz okul ücreti 3340 Usd , 8 kredi alacaksanız 6680 usd, konaklama 5850 usd

 

Soru 8: Burs alınabilir mi?

Uluslararası öğrencilere maalesef burs yok

 

Soru 9: Ne tür vize alınması gerektiği sorulmuş,

Işıl Tabağ: 2 haftalık Pre-College programı için B2 turizt vizesi yeterli. Ama 7 haftalık Secondary School Program için F1 dediğimiz öğrenci vizesi alınması gerekiyor.

 

Soru 10: Harvard yaz okunun programına katılmak Harvard üniversite başvurusunda kabul almamızı  kolaylaştırır mı?

Cevabım maalesef hayır. Lisans başvurularınızı etkilemez. Ama bir programa seçilerek gelmiş olmak bir artı sayılabilir.  

Herkese bol şans,

Sevgilerimle,

Işıl Tabağ

isiltabag@okulariyoruz.biz

isiltabag@leadershill.com

 

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..