Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Haşdi Şabi belası...

Haşdi Şabi belası...
 

nerinaazad.net


Belli ki Irak Suriye tasının içine kepçe sallayan sınırsız güç var. Bunlardan Beşar Esad’ı ; Irak Başbakanı İbadi; IŞİD güçleri Başimamı  Bağdadi’yi aşağı yukarı tanıyoruz. her birisinin hangi emellere hizmet ettiğini tahmin edebiliyoruz. Onun dışında, Beşar Esad’a açıkça karşı olan muhalefet güçleri var. IŞİD, El Nursa ayrı ayrı Suriye Merkezi hükümetine baş kaldırıyor. 
 
Haşdi Şabi Belası nedir? 
“Haşdi Şabi, Irak Parlamentosunda Irak Ordusu'nun yerine ikame ettirilmeye çalışılan ve İran Devrim Muhafızlarının Irak Şubesi olarak adlandırılan, koyu Şii mezhepçiliğine bağlı bir örgüt olduğu biliniyor. Savaş alanında  IŞİD’den farklı olmayan yöntemler uyguladığı gözleniyor. Ne yazık ki bu örgüt, ağır mezhepçilik ve Hizbullah etkisi altında hareket ediyorlar. Aynı zamanda PKK’ya yakın duruyorlar. 
 
Aslında Türk askerinin Irak’da bulunmasının ana nedeni de bu bölgelerde bulunan Türk asıllı insanlarımızın bu Haşdi Şabi Belası tarafından bir katliama uğratılma olasılığını azaltmak içindir. Türkiye bunu başarabilir mi? Yoksa, İran- Irak itmeli bu Şiir güç eninde sonunda girmiş olduğu kentlerde Telafer’de, Musul’da istediği soykırımı yapacak mı?
 
Gerçi oradaki Türkmenlerin bir bölümü de Şii asıllıdır ve bir bakıma Haşdi Şabi çizgisinde hareket ettikleri sanılmaktadır. Ama Türkmen’in Türkmeni vurması düşünülemez. Gerçi, gerçek durumlar neler gösterir bilemiyoruz. Haşdi Şabi güclerinin bir bölümünün de Şii Türkmenlerden oluştuğu bilinmektedir.
 
Tabii bu arada ABD’nin tutumu son derece ikircikli; son derece tutarsızdır. Adeta ABD burada ne yaptığını bilmiyor. Türkiye ile kağıt üzerinde dost geçinmek isterken, gerçekte bütün silah gücünü, PKK’dan ve Haşdi Şabi’den yana kullanıyor.. Veya hareketleri bunu gösteriyor.
 
Gazete’nin en son haberi şu:“ABD'nin Telâfer planı! Göz yumacaklar.” Neye göz yumacaklar! “ABD'nin IŞİD'le mücadele operasyonu sözcüsü Albay Dorrian, Haşdi Şâbi'nin 'insan hakları ihlâli' yapmayan gruplarının, ABD'nin de planıyla örtüşen şekilde, Irak ordusuyla birlikte Telâfer'e ilerlediğini söyledi. Menbic'den YPG'nin çıkarılmasıyla ilgili Türkiye ile uzlaşmaya varıldığı iddialarını ise teyit edemeyeceğini söyledi.”(milliyet.com.tr)
 
Yine soralım .. Niye göz yumacaklar? Haşdi Şabi belasının Telafer’e, Musul’a yalın kılıç girip oradaki Türkleri, Sünnileri asıp kesmelerine mi? 
 
Adamların gözü dönmüş.. Tümü de tarihi Şii intikamının peşinde koşan canavarlar. Bunların masum insanlar arasında dolaşmasına nasıl izin verilir.
 
Bugün Orta-Doğu kötü bir mezhepçilik birbirine kılıç çekmiş, birbirini harcamak için alesta bekliyorlar. Sanki İslam yok, Müslümanlık yok, iki mezhep arasında sonsuz uzayıp giden bir intikam duygusu var.
 
Bu ne aptalca duygudur. 
 
Avrupa bu gibi hesaplaşmaları ikiyüz yıl önce çözümledi. Katolikler, Protestanlar, Anglikanlar, Ortodokslar.. ve diğerleri birbirlerini “100 yıl Savaşları”nda kıyasıya öldürdüler. Yüz binlerce insan öldü. Ondan sonra akılları başlarına geldi. Artık birbirlerine dokunmuyorlar. Şimdi ne var ? Derin bir “İslamofobi”  davranışı içinde ve derin bir nefret duygusuyla, bütün nefretlerini İslam ülkelerine çevirmişler ve işleri güçleri bu ülkeleri birbirine düşürmek. İçten ve dıştan yıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
 
Her türlü pislik onlarda, silah kaçakçılığı; esrar-eroin kaçakçılığı; envai türlü pis işler bu bölgede Orta-Doğu’da dönüp dürüyor. Bunların en büyük maşaları da PKK, PYD.. Beyleri. 
 
Ama yavaş yavaş onların da sonu geliyor.
 
Çünkü insanları bir kandırırsın; iki kandırırsın.. Ama ebediyete kadar kandıramazsın. Bir gün insanlar uyanır ve kimin kimi kullandığını anlarlar. Bir avuç haydut başı, günahsız insanları alet ediyor; dağlarda per perişan olmalarına neden oluyorlar. 
 
İnsanlar öldükten sonra zaten, ne özgürlük kalır; ne de demokrasi…
 
Genç insanların, bazı haydut sürüleri tarafından  oşu boşuna kullanılmaları ve pisi pisine gitmeleri de anlaşılmaz bir kayıptır. 
 
En iyisi barış.. Savaştan kim kazanır? Hem mezhepçilik de nedir; dini yobazlık da nedir? İnsanlar niçin bu gibi nedenler yüzünden birbirini öldürür.. Bunlar anlaşılmaz nedenler.
 
Umarız, Amerikan hükümeti de ve Irak yöneticileri de, Haşdi Şabi gibi bir çetenin yeryüzünde gereksiz olduğunu eninde sonunda anlarlar ve bu işin peşini bırakırlar.
 
Anlaşılmazsa ne olur?
 
İnsanlar savaşırlar; savaşırlar; savaşırlar.. Ne kadar aptalca değil mi?
 
Oysa dünya ve hayat o kadar güzel ki; en iyisi insan gibi yaşamak…
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..