Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Hatay Reyhanlı'da bombalı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Hatay Reyhanlı'da bombalı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var...
 

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11.05.2013 günü saat 13.45'te Belediye binası yakınında ve PTT binası yakınında meydana gelen patlamalarda, resmi ağızlara göre; ilk etapta 20 civarında ölü, 46 yaralı olduğu, yaralıların birçoğunun hayati tehlikesinin olduğu bizzat Başbakan tarafından açıklandı.

Daha sonra bu bilgiyi güncelleyen İçişleri Bakanı Muammer Güler ölü sayısının 40'a yaralı sayısının ise 100 vardığını açıkladı.

Sosyal medya’da patlamanın 4 veya 5 olduğu dolaşıyor.

Patlamada Reyhanlı Belediyesi ve çevresi büyük hasar gördü. Televizyona yansıyan resimlere bakılacak olursa, sanki ABD saldırısına maruz kalmış Bağdat görüntüleri var.

Hatırlarsanız, aynı bölgede, 11 Şubat 2013 tarihinde Cilvegözü Sınır Kapısı’nda patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4’ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bir lokantada hesaba itiraz eden Suriyelilerin başlattığı tartışma sonrası yayılan söylentiler üzerine ilçe halkı gece saatinde toplanarak protesto gösterileri yapmıştı.

İşte bu kargaşa ortamında, özel olarak seçildiği gözlerden kaçmayan Reyhanlı’yı Beyrut’a çevirmek için taraflar ellerinden geleni yapıyorlar.

Yetkililer, Reyhanlı’daki patlamaların kaynağı hakkında henüz net bir açıklama yapmadı. Sosyal medya da ise çelişkili iddialar yayınlanıyor.

Patlama sayısını kimi kaynaklar 2, kimisi 4 ve hatta 5 olarak veriyor. Patlamanın nedeni olarak ise şu iddialar dillendiriliyor:

1) Suriye tarafından havan topu.
2) Suriye tarafından topçu ateşi.
3) Suriye tarafından SCUD füzesi.
4) Bombalı araç.
5) Reyhanlı’daki muhalifler bomba üretirken patlamalar kazara gerçekleşti.

Olayı bir yerlere bağlamak isteyenler elbette olacak. Özellikle Sayın Başbakan’ın Amerika’nın NBC Televizyonuna verdiği demeçten sonra böyle bir saldırının gerçekleşmesi, bölgedeki güvenlik zafiyetini de gözler önüne serdi.

Reyhanlı aynı zamanda Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in memleketi. Böyle bir ortamda güvenlik zafiyetinin olması, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaması biraz düşündürücü!

Bu saldırıyı ilk etapta yürütülen süreç’e bağlayanlar olacak. Tıpkı Sayın Başbakan’ın yaptığı gibi… Bir de Suriye İstihbaratının bu saldırıyı düzenlemiş olabileceği söylenecektir.

Böylesi bir olayın çözümü çok zor olur. Çünkü planlı, programlı bir saldırı!

Saldırıda ölenlere tanrıdan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Ülkemizin başı sağ olsun!


 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..