Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Hatip Dicle olayı sadece yargı hatası mıdır. (2)

Hatip Dicle olayı sadece yargı hatası mıdır. (2)
 

Başrolde sahne alması yakındır..


KCK davasında yargılananların salıverilmemesi ve Hatip Dicle olayı, PKK’yı bölgede haklı çıkaracak (tamda ABD’nin istediği gibi) bir zemin hazırlamıştır. 

Peki bu zemine alet olan hakimler nasıl ve kim tarafından atanmıştır.?. AKP’nin düzenlediği yeni HSYK tarafından. 

Hatip Dicle’nin cezasının onaylandığı Yargıtay dairesinin bir üyesinin YSK üyeliğine getirilmesi ve bu hakiminde üyesi olduğu 3’lünün Hatip Dicle olayını yaratması bir tesadüf müdür sizce?.. Her şey o kadar açık ki... 

BDP bile bile Hatip Dicle’yi aday gösteriyor. 22 Mart’ta onaylanan ve Dicle’nin önünü kesen karar görmezlikten gelinerek YSK tarafından adaylığına izin veriliyor, (Taha Akyol’un ne hikmetse haklı bir neden olarak gördüğü gibi) postadaki gecikme bahaneleri ile, kararın ellerine 9 haziran da ulaştığını açılayarak yine de 12 hazirandaki seçime sokuyorlar ve 15 haziranda da milletvekilliği iptal ediliyor. Şimdi bunlar tesadüf öyle mi?. Bu kumpası görmek için 50 tane gözlük denemeye gerek yok. Sadece at gözlüklerinin çıkarılması yeter. 

Ayrıca yargının kendilerine sunduğu bu “güzelliği” AKP bir başka şekilde de kullanacaktır. Hatip Dicle’nin Meclise yollanması gibi “demokratik ve halkın iradesine saygı duyulan” bir adımın atılması için, “Adam öldürmemiş, eline silah almamış insanların, devlete karşı işlemiş olduğu suçlarının affedilmesi, bunların seçme ve seçilme haklarının engellenmemesi gerekir” gibi ya da buna benzer bir yasa çıkarabilir ve bu yasaya uygun Anayasa değişiklikleri de yapabilir. 

Böyle bir yasaya BDP’de balıklama atlayacağına göre, GELSİN APO’YA AF.... 

Bunun alt yapısının hazırlandığını görmüyormuyuz. AKP daha öncede Terörle mücadele yasalarını değiştirirken tuzak bir madde ile APO’ya af yolunu açmak istemedi mi?. Hatırlayın.. CHP’nin o zamanki uyanıklığı olmasaydı APO şimdi mecliste olabilirdi. 

Görüldüğü gibi Eşbaşkan destekli, ABD senaristliğindeki tiyatro oyunu, şimdilik iyi bir sahne olan ülkemizde 32 kısım tekmili birden sahneleniyor. Bu tiyatro oyunun başrolünde şimdilik Dicle var, yarın APO olacak..  

ABD bölgedeki planlarının gerçekleşmesinin önündeki en büyük risk olarak Türkiye halklarının uyanıklığını görmektedir. AKP gibi halkın %50’sinin oyunu almış, arkasında böyle güçlü bir “halk desteği” olan partinin gözden düşmesi ve halk nezdinde itibarsızlaşması yani AKP’nin yok olması (en azından şimdilik) göze alacağı bir risk değildir ABD’nin. O nedenle daha çok sürer bu oyun. 

Ülkemizin BOP planı gereğince Orta Doğu ülkelerine bakışının değişmesi, estirilen rüzgarların bizi nereye götürdüğü ve halkımızın beyin yıkama çabalarına nasıl alet edildiği başka bir yazının konusu. 

Saygılar. 

27.06.2011 

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..