Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '19

 
Kategori
Deneme
 

Hayaller ve Mutluluk

Hayal, insanın elde edemeyip ama elde etmeyi arzuladığı şeyleri olmuş gibi zihninde canlandırmasıdır. Bu yönüyle hemen hemen herkes, hayatın gerçeklerinden sıyrılıp toz pembe bir dünyanın kapılarını aralamıştır kendince. Bu kimileri için gerçeklerden bir kaçıştır, kimileri içinse zorluklara dayanabilmenin sırrıdır. İçinde pek çok özelliği barındırması yönüyle hayaller ve hayal kurmakoldukça önemlidir. Çünkü insanı ulaşılması güç hedeflere yönlendirir, ona moral verir.Böylece insan, hayatın karmaşasında kaybolmaktan kurtulur hayallaeri sayesinde. Orada kendine yeni bir dünya kurar. O dünyada  her şey onun istediği gibi ilerler.
 
Yalnız gerçek hayatta işler her zaman yolunda gitmeyebiliyor. İnsanlar çok uğraştıkları halde isteklerini gerçekleştiremiyorlar. Hayatla mücadele ederken pek çok engel karşılarına çıkıyor ve onları hayallerinden uzaklaştırmaya yelteniyor. Bu durum, ilk zamanlar hayallerini gerçekleştirmek için yaşayan birini çok etkilemiyor. Tam tersine hayallerine daha bir sıkı sarılıyor. Fakat bir süre sonra hayat acımasız yüzünü bir kez daha gösteriyor. Bu sefer hayalleri birer birer suya düşüyor insanların. Sonra topla toplayabilirsen o hayalleri. Çevremize baktığımız zaman hayallerini, umutlarını yitirmiş yüzlerce insanı rahatlıkla görebiliriz. Hepsi hayatın sillesini defalarca yemiş,hayatın gerçeklerinden kafasını kaldıramaz olmuş. Hayal kelimesi şimdi onlar için boş bir avuntudan ibaret olarak kalmıştır.
     
Oysa bir zamanlar onlar da umudun hayallerine bırakılan birer çocuktular. Ne oldu da ne değişti de böyle oldu o insanlar? Bu sorunun cevabı çok basit aslında. Evet, hayat çok zor ve üstelik acımasız.
Çoğu zaman bizim istediğimiz gibi de gitmiyor. Ama yaşamak her şeye rağmen güzel. Üstelik hayallerini gerçekleştirmiş bir şekilde yaşamak daha güzel. Bunun için ne olursa olsun  hayallerinizden vazgeçmeyin. Onlarla yaşamayı ve onları gerçekleştirmeyi mutlaka öğrenin. Bunu başarırsanız ne mutlu sizlere.

Necati DİLEK // Nazilli

 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..