Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '10

 
Kategori
Deneme
 

Hayallerin Peşinde

Hayallerin Peşinde
 

Hayallerin gerçek olsun.


Gitmek mi zor, kalmak mı zor? Bir şeyi değiştirmek, yeniden başlamak, birçok şeyi göze almak. Kendini mi değiştirmektir çözüm, ortamı mı değiştirmek? Bunun cevabını kime vermeli? Yolun ayrımında kalınca, yeni yollar çizip o çizginin üzerinde yürümeli belki de, yeni yüzler görmeli, yeni gözler tanımalı, yeni kültürleri anlamalı. Başka bir ülkeye yolun düşerse, yeni bir yaşama çevirirsen dümeni, çok şeyi göze almışsındır. Bunların en başında çaba gelir. Hiç bilmediğin bir sokağa alışmayı, tanımayı, uyum sağlamayı, hep çaba gösterirsen başarabilirsin. En önemlisi, kendin kabullenmelisin başkalaşmayı ve başka insanları kabullenmeyi.

Yalnızlık, başka dillerde çok zordur. Yalnız olmak belki de en saf korkumuzdur. Hani gitmediğin bir şehre gidersin; hem ürkersin, hem de heyecanlanırsın. İçinde garip bir kımıltı vardır. Yeni başlamak da böyle bir şey. Tesadüf de değil hiçbir şey. Belki de bir daha orada yaşam uzun olacak, şimdi özlemediğin herhangi bir vakti sonra özleyeceksin, denizi, gökyüzünü, simidi, alıştığın sokakları, evleri, odaları hatırlayarak özlem duyacaksın. Kazanım ve kayıplar değişken durumlardır. Nereden, nasıl bakarsan öyle yansır yüzüne.

Havaalanında gurbet yoluna düşen insanlar gördüm. Yola çıkarken, kimbilir nasıllardı? Şimdi nasıl görünüyorlar. Dünya her yerde dönüyor aslında, güneş her yerde batıyor, yağmur her yerde yağıyor, sevince tüm gözler aynı bakıyor, farklı da olsa kökleri. İnsanlar New York'ta da gülüyorlar, İstanbul'da da, acı burada da var, Çinde de, aşk heryerde. Bazen biçim değiştirmiş, rengi, boyutu, önemi azalmış. Gideceğimiz yere ayaklarımız mı gidiyor, ruhumuz mu, gücümüz mü bilinmez. Zaman içinde boşa dönsede saatin çalar kısmı, kal dese de bedenimiz ruhumuzun saati bazen gitmek ister. Biz miyiz acaba! Bütün bunları planlayan, yoksa planımızın içinde miyiz her birimiz.

Nerede ve nasılsak ve değişme zamanı geldiyse, sadece iyi şeyler dilemeliyiz. Şans dilemeliyiz, dileklerini gerçekleştirsin diye insanlar. İçinden geçtiğimiz bu zamanda, hangi coğrafyada olduğunun bir önemi yok ama hangi duyguda olduğumuzun önemi çok büyük...

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..