Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '11

 
Kategori
Kitap
 

Hayat apartmanı (Mehmet Fırat Pürselim)*

Hayat apartmanı (Mehmet Fırat Pürselim)*
 

“Bir ev ne zaman ölür? Yıkılınca mı, temellerinden sökülünce mi?

Bir evin kalbi neresinde atar? Odalarında mı, duvarlarında mı?

Bir ev neden içinde yaşayanların mutlulukları gibi acılarına da ortak olur?

İnsanlar taşınıp gittikleri halde, ev neden her şeyi hatırlamaya devam eder?

Pencerelerine yansıyan görüntüler, koridorlarında yankılanan sesler neden silinip gitmez?

Sahi, bir ev ne zaman ölür?”


Önemli edebiyat dergilerinde uzun yıllardır eserlerini takip ettiğimiz; Orhan Kemal, Sabahattin Âli, Naci Girginsoy, Ümit Kaftancıoğlu başta olmak üzere onlarca yarışmanın bol ödüllü yazarından, bir ilk kitap: HAYAT APARTIMANI…

Eski İstanbul’dan günümüz Anadolu’suna yaşananlara tanıklık eden; sahil kasabalarından Afrika çöllerine farklı coğrafyalarda gezinen; saray saatçisinden maden işçisine küçük insanların hayatlarına dokunan; Türk, Kürt, Ermeni, Rum, Yahudilerin hikâyelerini anlatan; hayat gibi yoğun, bir apartmanın dairelerinde yaşananlar kadar farklı bir öykü kitabı.

 

Mehmet Fırat Pürselim 1975 yılında Antalya’da doğdu, Üsküdar Anadolu Lisesi’ni 1992’ de, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini ise 1996 yılında bitirdi. Halen serbest avukatlık yapmakta. Evli ve Nehir adında bir kızı var.

 

“Varlık”, “Eşik Cini”, “Özgür Edebiyat”, “Sözcükler”, “Hece Öykü”, “Kaçak Yayın”, “Berfin Bahar”, “Hayvan”, “Sanat Cephesi”, “Külöykü”, “Aylak”, “Lacivert”, “Öykü Teknesi”, “Deliler Teknesi”, “Aykırısanat”, “Güncel Sanat”, “Uzak Ülke” ve çeşitli dergilerde öykü, eleştiri, deneme ve diğer türlerde yazıları yayınlandı. Aldığı birçok ödülün yanı sıra internet üzerinde yayınlanan Zifir isimli e-dergide yazarlık ve editörlük yaptı. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’nın 2008 ve 2009 ön jürilerinde bulundu.

*Apartman komşum, arkadaşım, güzel insan M.Fırat Pürselim beyin ilk kitabı. Yukarıdaki yazı, kitabın broşüründen alınmadır. Öykülerin bir kaçını ben daha önce okumuştum, kitabı alınca aynı beğeniyle tekrar okudum. Sıcacık, insanı hemen sarıveren, okunası öyküler bunlar.

Ne güzel bir şeymiş arkadaşının kitaplı bir yazar olması.

Alıp okumanızı tavsiye ediyorum, beğeneceksiniz.
 

 
Toplam blog
: 314
: 1210
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Üsküdar İstanbul doğumluyum ve halen burada yaşıyorum. Okumak, yazmak ve seyahat etmeyi çok seviyor..