Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Hayat ayrıntılarda gizlidir

Hayat ayrıntılarda gizlidir
 

Hayat ayrıntılarda gizlidir. Bazen bir kelebeğin kanatlarında, bazen bir arının iğnesinde , bazen de yürüdüğümüz yollarda.

Hep ayrıntılar üzerine kurulu değil midir hayatımız? Yaşadığımız her şey aslında ufacık ayrıntılardan oluşmaz mı? Belki de yaşarken hiç fark etmeyiz olanları. Belki de fark ederiz de önemsemeyiz. Aslında hayat küçücük bir oyun değil midir? Belki de önce hayatın ne olduğunu bilmeliyiz. Kaçımız biliyoruz hayatın ne olduğunu ya da sırrını?

“Hayat… acısıyla, tatlısıyla, umuduyla, hüznüyle, sevinciyle, kederiyle, yoksulluğuyla , zenginliğiyle, aşkıyla, nefretiyle, ihanetiyle, ihtirasıyla hepsiyle bir bütündür.” Hayat yaşamamız gereken bir olay, aşmamız gereken bir engel , yapmamız gereken bir iştir aslında. Derler ya “dünyada bir yerlerde bir kelebeğin kanat çırpışı dünyanın başka bir yerinde kasırga etkisi yaratabilir.” İşte hayat böylesine ufacık bir ayrıntıda gizlidir aslında. “Bir mıh bir nal kurtarır; bir nal bir at kurtarır; bir at bir er kurtarır; bir er cenk kurtarır; bir cenk bir vatan kurtarır!” ufacık bir başlangıç bir büyük sonuçlar doğurur hep hayatlarımızda.

Peki neden hayattayız? Bu soruyu defalarca kez sormuşumdur kendime. Ama hiç cevap alamadım. Madem ki nefes alıyoruz yaşıyoruz, hayattayız. Öyle mi acaba? Tabi ki öyle. O zaman hayattan daha ne diye bir şeyler bekliyoruz ki. nefes alıyoruz yetmez mi? Elbette yetmiyor. Kimimiz para istiyoruz hayattan, kimimiz aşk. Aslında tek isteğimiz var mutlu olmak.! Peki biz mutluluğun tanımını biliyor muyuz ? nedir mutluluk ? Hayattan beklediğin her şeye sahip olmak mı mutluluk? şöyle bir bakıyorum , arada soruyorum kendime. İyi bir evim olsa, iyi bir arabam , bol miktarda param ve iyi bir sevgilim , o zaman mutlu olacak mıyım? Sonra düşünüyorum da “hayır olmayacağım”. Demek ki mutluluk her şeye sahip olmak değil. Ben diyorum ki mutluluk insanın kendi içinde başlayıp biten bir kavram. Aklıma gelen bir kelime ile açıklamak istiyorum mutluluğu.

Biliyoruz ki insanlar İnternet de Türkçe nin içine güzel bir şekilde ediyorlar. Mutluluğu o içine edilmiş kelimeyle açıklamak istiyorum bende. İnsanlar Türkçe İngilizce karıştırmayı seviyorlar. Ve birkaç yerde gördüm Mutluluk=Mutlulook olarak yazılıyor. Bunu yazan insanlar aslında mutluluğu tanımlıyorlar ama farkında değiller onlar sadece mutluluk okunuşunu yakaladıkları için böyle kullanıyorlar. Biz şimdi biraz değiştirelim. Mutlu Look ne demek ? Mutlu bakış ! eve işte mutluluğun tanımı bu. Mutlu bir bakış.

Biz insanların başaramayacağı şey yoktur. Boşa dememişler bakmak var görmek var diye. Biz bir şeylere mutlu bakarsak mutlu olabiliriz demek ki. Aslında mutluluk pekte zor değil gibi gözüküyor. Yeter ki almayı bilelim. Mutlu olmak için ufak ayrıntılar yeterlidir. Diyorum ya “hayat ayrıntılarda gizlidir.”

Gerçek mutluluk gülmek ya da kahkaha atmak değildir aslında. Mesela bir aile var öylesine yoksullar ki , belki de günlerdir hiçbir şey yememişler. Onlara bir yardım paketi hazırlayıp biraz da para yardımında bulunursak sevinirler evet gülerlerde. Ama bu yardımların yanında sevgimizi de verirsek onlara, gerçekten gönülden gelerek ilgilendiğimizi gösterirsek o zaman öyle içten bir gülümseme olur ki içlerinde işte bu gerçek “mutluluk” işte bu hayattan beklediğimiz şey.

Elbette hayat mutluluktan oluşmaz bir çoğumuz hayatı sadece mutlu olmak sanıyor olsa da. Acı da çekeceğiz , güleceğiz de, aşıkta olacağız, aşkımız da bitecek, mutlu da olacağız, ağlayacağız da. Madem ki hayat bunların hepsinin bütünü bizde hayattayız onları olduğu gibi kabullenmeliyiz. Acı çekiyoruz diye isyan edip , gülüyoruz diye şükretmemeliyiz. Hayat bir bütünse bizde bu bütünün bir parçasıyız ve bu hayatı her şeyiyle kabullenmeliyiz ki hayatta yok olmayalım. İlle de hayat mutluluktur diyorsak mutlu olmak için bir çok nedenimiz var.

Oturup sahip olduğumuz şeyleri sayalım hep sahip olamadıklarımızdan daha çok çıkacaktır. Buda mutlu olmak için iyi bir neden. Yeter ki bakmayı bilelim ufacık şeylerde büyük mutluluklar var. Dedik ya “ Hayat Ayrıntılarda Gizlidir”..

V.aRsLan
12 03 2007

 
Toplam blog
: 23
: 2179
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Hayattan sıkılmış bir kişilik.  Hep acaip şeylere ilgi duydum insanlara göre. Bir çok insana gö..