Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

29 Nisan '21

 
Kategori
Güncel
 

Hayat Durdu

İLACIMIZ BİTERSE NE YAPACAĞIZ, ÇÖPÜMÜZ BİRİKİRSE NASIL ATACAĞIZ?
 
Üç haftalık eve kapanmamızla ilgili yorum yapıp mübarek gün kimsenin kafasını karıştırmayacağım. Lakin merak etmekteyim, çöpümüz birikirse atmak için karşı kaldırımda bulunan çöp variline kadar da gidemeyecek miyim? Gidemezsem çöpümü evde mi biriktireceğim. Üç hafta süresince çöp eve dönüşmüş yerde mi yaşayacağım? Daha da önemlisi sürekli kullanmakta olduğum tansiyon ve kalp ilaçlarım var. Bunlar bu üç haftalık süreç içinde tükenirse nereden, nasıl temin edeceğim. İlaç raporum bitmeden doktor yenisini yazmıyor, raporumun süresi de tam kapanma günlerinin 2.nci  haftasının içinde bitiyor. Bu durumda ben koronadan değil de ilaçsızlıktan mı ecdadımın yanına gideceğim? 
 
"Allah, ölüm vakitleri geldiğinde insanları vefat ettirir, ölmeyenleri de uykularında ölmüş gibi yapar. Ölümüne hükmettiklerini tutar, diğerlerini ise belli bir süreye kadar (hayata) salar. Kuşkusuz bunda iyice düşünenler için dersler vardır." (Zümer suresi 42. ayet)
 
Allah'ın dediği olur şüphesiz. Allah izin vermedikten sonra , daha yiyecek ekmeğimiz, yaşayacak ömrümüz olduktan sonra hiç bir şekil öte tarafa gitmeyiz. Lakin ilaca bağımlı olmuşsak, ilaçsız sıkıntı içinde yaşamakda istemeyiz. Evde tek başıma ölür kalırsam, üç hafta sonrasında mı bulunacağım? Allah muhafaza, olmaz değil olur şeyler. Yalnız yaşayan yaşlılarımız için bizi yönetenler bilmem buna ne derler?
 
Belki hastanelerin acili açıktır, nöbetçi eczane vardır, iyi hoş da yanımda kimsem yoksa oralara nasıl gideceğim? Gidecek olsam sokaklarda yasaklara uymayanlar hakkında pusuda bekleyen polise ne diyeceğim, ceza keserse zaten zar, zor geçindiğim emekli maaşımla nasıl ödeyeceğim?
 
Mahallemde bu hafta semt pazarı da kurulmadı. Sanal marketten alış verişi bilmiyorum. Yarabbi ben bu yasakla nasıl başedeceğim? Kafamda bitmez sorular. Bizim gibiler için hayat durdu resmen; pek çok kişinin pek çok nedenle hali perişan. Şükredelim, sabredelim, dua edelim de geçsin bu sıkıntılar inşallah...
 
Bildiğim kadarıyla gecikmiş faturalar falan varsa bu süreçte daha aksatmadan ödeyebilirsin, lakin faturaları ödeyeceğin paraları kazanacağın işine gidemeyeceksin.Her neyse sizde bu konuda sorularınızı sıralayın belki halden anlayan olur. Umulur ki kapanma sonrası kazançlı çıkılır. İnşallah gün gelir, bugünleri gülümseyerek hatırlarız.
 
Durun bir dakika, sanki rüzgar başladı buralarda. "Salgın nedeniyle, sağlığımız nedeniyle" diyerek camimizden ezan öncesi duyduğum anonsmuş. Bu eve kapanmalar beynimizin bir yerine "Her gün tatil ve hergün evde kalmalısın" diktasını öyle bir yerleştirdi ki, günlerden Perşembe mi, Cumartesi mi bilemez olduk. Cumhurbaşkanı "Üç haftalık kapanma" demezden önce biz tedbir şartlarına uyduk. Bünyemiz eski günlere zor döner artık. İstenilende bu muydu, doğrusunu hiç birimiz bilmiyorduk. Hayırlısını Allah'tan diliyoruz. 
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..