Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '17

 
Kategori
Felsefe
 

Hayat kaybetmeye değer

Hayat kaybetmeye değer
 

*George Carlin’den iğneli özdeyiş alıntıları. (Parantez içleri benim eklememdir)
 
Çeviri kaynakları:
1- http://www.peacefulcentury.net/25-quotes-by-george-carlin-that-are-both-sarcastic-and-philosophical/
 
2- http://jamesaquilone.com/101-greatest-george-carlin-quotes/
 
George Carlin, medeniyeti ve insan davranışını eleştirel mizahla iğneleyen yetenekli bir düşünür komedyendi. 12 Mayıs 1937’de dünyaya geldi ve 22 Haziran 2008 yılında hayatı terk etti. Ölümünden dört gün sonra Amerikan felsefi mizahı adına Mark Twain ödülüyle onurlandırıldı. Aşağıya aldığım iğneli özdeyişleri bile ödülü ne denli hak etmiş olduğunun kanıtı sayılabilir.
 
“Life is worth loosing” (Hayat kaybetmeye değer)
 
*- Kadınlar çılgın, erkekler ahmaktır. İşte kadın ve erkek hakkında bilmeniz gerekenin hepsi bundan ibarettir. Fakat gerçek şudur ki kadınlar erkeklerin ahmaklığından çıldırmışlardır.
 
*- Sanki çok sıradan bir işmiş gibi, “uykum geldi” deriz. Oysa uyumak gerçeküstü acayip bir maceradır. Nasıl olmasın, birkaç saat boyunca, güneşi gökten indiren karanlık içine dalıp bildiğim ve anladığım her şey üzerindeki irademi terk edeceğim. Ancak güneş geri döndüğünde, yani bilincim kendini bilir olduğunda hayatın dümenine geçebileceğim.
 
Uyku bilinciniz yoksa rüyalar size esrarlı bir kehanet gibi gelir ve rüyalarınızı bilim kurgu sineması gibi eşe dosta anlatmaya bayılırsınız. (Bazı saflar rüya tasvircilerinin yorumlarını parayla satın alırlar ve aldıkları yorumu da kaderleri sanırlar)
 
Gerçek hayatta asla olası olmayan deneyimler uykuda yaşanır; üstelik hayatın olası tehditlerine karşı tamamen savunmasız öylece yatarken. (Rüya odalarında çekilen bilim kurgu senaryoları montajı yapılmadan gösterime girmiştir) Zihindeki soyut macera gereğinden fazla zaman dışı gerçeklikte hissedilmişse insan endişe içinde uyanır ve yeniden bilinçli moda geçtiğine şükreder. Kalkar kendine sert bir kahve hazırlar.
 
(Uykuya dalmak başka bir gezegene ışınlanmaktır) Uyumaya geçmeden kendinizle vedalaşın. Bundan böyle uyuyan bir insan gördüğünüzde bir bilim kurgu sinemasında olduğunuzu hatırlayıp kendinize “yaratık değişim kozasında” diye fısıldayın.
 
*- Bazı insanlar bardağı yarı dolu görür, bazıları da yarı boş görür. Ben kapasitesinin iki katı büyüklükte bir bardak görürüm. (Ben de çoğu zaman doldurulması gereken, bazan da boşaltılması gereken bir bardak görürüm)
 
*-İyiliği horlayan bir davranışın altında düş kırıklığına sinmiş bir idealist yatar.
 
*-Sistem dalkavuklarını, amigoları ve dava bayrağı açanları sevmem. Ben sistemi silkeleyen, sisteme kafa tutan insanları severim. (Ben ne sistemi sırtlayan, ne sisteme binen insanları severim; ben sistemi sorgulayan tamircileri severim)
 
Kişisel varoluşu korumak adına insanları sık sık uyarırım. Eğer hayatınızın bir keşişme noktasında biri size, “ Burada ‘ben’ yok, takım var!” demişse ona deyin ki, “Takım içinde bir ‘ben’ olmayabilir; fakat her zaman bağımsız ve güvenilir özgün kişilikte bir ‘ben’ olacaktır.
 
Takımları (ve sosyal gruplaşmaları) boş verin; varoluş çemberinizi kucaklayamayacağınız kadar genişletmeyin. Kendini yüce sözlerle afişleyen gruplardan uzak durun. “Biz şöyle büyük, böyle yüceyiz” diye başladılar mı oradan hemen kaçın. Eğer bir şekilde önlenemez kaderle bir örgüte veya sosyal çevreye girmek zorundaysanız durmayın girin. Girin; fakat asla (sistemin çarkı olacak kadar) kaynaşmayın; bu sizin kişiliğinizin intiharı bile olabilir. Eğer bu yüzden sizi takım oyuncusu olmamakla suçlayan olursa, onu ilgisinden dolayı kutlayın (ve işlerinizin yoğunluğundan dem vurup oradan sıvışın)
 
*-Şu ‘geri zekalı’ işi sayılan düşünmekten vazgeçemiyorum. Bu yüzden de hiçbir zaman iyi bir Amerikan vatandaşı olamayacağım; çünkü kendime özgün düşünmeyi seviyorum. (ABD rüyasından sunulan düşünceye rağbet etmeyip kendi hayal gücümle özgün düşünce yapmayı seviyorum)
 
*- Neden Amerikan Rüyası diyorlar bilir misiniz? Çünkü ancak uykudayken inandırıcı olabiliyor.
 
*-Din işleriyle devletin kesin ayrılmasından yanayım. Bunlar tek başlarına bizi düdüklerken ikisi birden kesin kazığa oturtur.
 
*-Kendimle konuşmamın nedeni, cevabını kabul edeceğim kendimden başka birisi olmayışındandır.
 
*-Evcil hayvan patilerim yoktur; kahreden çılgın bir nefretle tırmalarım.
 
*-Dünyada sorun yok; (dünyanın üstüne çullanan) insanlar boktan.
 
*-Eğer Tanrı varsa muhakkak erkektir, çünkü hiçbir kadın bu kadar ittiri boktan bir hayat tasarlamaz ve zaten tasarlayamaz da.
 
*-Ortalama insanın ne denli ahmak olduğunu bir düşünün ve yarısının daha bile budala olduğunu göreceksiniz… (İnsanların ne denli ticari modaya ahmakça bağımlı bir sıradanlıkta yaşadıklarını düşünürüm; bir de modaya uyumu kadar insana değer veren toplumsal kabul kültürünün ahmaklığını fark etmek var ya, işte o geleceğin umudunu kıran en bedbaht gerçekliğimdir)
 
*-Hayatın en adaletsiz sahnesi kapanış anıdır. Hayat zor; zorlukları aşmak insanın çok vaktini alıyor. Sonunda ne kalıyor elde? (En fazlası görkemli bir törenle gömülecek) bir cenaze... Bu mudur (o kadar hayat tantanasının emekli) ödülü?
 
Bence hayat zamanı tersine işletse bitiş adil olacaktır. Önce ölmeli, sonra hayatı yaşamaya başlamalıyız. (bir tasavvuf deyişi vardır, “ölmeden olmak olmaz” der gibi) Bir huzur evinde başlamalı hayat. Yeteri kadar gençleşince altın bir saat hediyesi aldığımız veda partisinin sabahı huzur evinden atılmalıyız. İşbaşı yapma zamanıdır. Düşünün bir; evliyim ve torunlarım bile var ve ben gittikçe gençleşiyorum. Gençleştikçe çocuklarım da benimle birlikte gençleşiyor tabi. Gün geliyor bir bakmışım karım 9 aylık hamile; fakat karnı gittikçe küçülüyor ve 9 ayın sonunda çok seksi bir cazibeyle beni yatağa çekiyor.
 
40 yıl çalıştıktan sonra gencecik emekli olup hayatın keyfini çıkartırdım. Sevgilimle el ele aşkın doruk hazlarına doğru yürürdüm. Üniversite sondan liseye doğru çekilirken dans eder, kafayı çeker bekâr partileri verirdim. Amma da gezer tozardım. Liseden çıkınca kaydımı ilköğretime alırdım. Artık sorumluluk yok; hınzırlık yapabilirim; istediğim kadar oynarım. (Çocukluktan sonra ana kucağında bebe olurum ki popomu bile öptürecek güce erişirim) Peşinden ana rahmine geçip orada 9 ay havuz keyfi yaparım… Derken mutlu bir orgazm ile hayatım sona erer… (İşte bu hayat kaybetmeye değer…)
 
*-Bir beton çatlağından çıkan bir çiçek veya bir püskül ot gördüğümde heyecanlanırım; hayatın kahrolası çilesine o ne muhteşem bir kafa tutuştur öyle...
 
*- Din aranan bir çift pabuç gibidir… Herkes kendi ayağına uyanı bulsun, fakat kimse kendi pabucunu bana giydirmeye kalkışmasın.
 
*-Öyle kibirliyiz ki çok ben merkezli yaşıyoruz. Herkes bir şeyleri kurtaran kahraman adayını oynuyor. Ağaçları, arıları, balinaları, yılanları… ve kibrin en büyüğüyle dünyayı kurtarmaya kalkıyorlar. Şaka gibi! Bizim daha kendimize hayrımız yokken; birbirimizin gözünü oyarken kahrolası gezegeni kurtarmaya kalkmak da neyin nesi? Bu arada dünya ile bir derdim yok; dünya güzel; kahrolası insanlar boktan.
 
(Üstünde tepinen azgın insanlara rağmen) dünya iyi direniyor. Dünya dört milyar yıldır burada ve bir yere gitmeye de niyeti yok; ey ahali uyan da gör artık! Gidici olan biziz; zırvalarımızı sırtlayıp çekip gitme vakti geldiğinde çok da bir şey kalmayacak bizden. Hemen hemen hiçbir şey; bunun için Yaradan’a çok şükür. Az bir strafor kalabilir arkamızda, fakat biz gittiğimizde gezegenin onu öğütecek bol vakti olacaktır. Bizim yokluğumuz hayat için asla bir kayıp olmayacaktır. Sadece, biyolojik tasarım hatasını düzeltemediği için kendini imha eden kusurlu bir mutasyonun soyu tükenmiş olacaktır…
 
*-Budala sürüsünün gücünü asla küçümseme.
 
*-Din, insanı gökte oturan görünmez bir baba olduğuna ikna işidir (inandırma politikasıdır). Gökteki Baba yaptığınız her şeyi her an izler. On Emirlik yasak listesi vardır ve bunlardan birine uymayan özel ceza hücresine, Cehennem odasına kapatılır. Baba’nın emrine itaat etmeyen kıyamete kadar cehennem hücresinde cayır cayır yanacaktır. Fakat Baba bizi aynı zamanda çok sever. Sevdiklerini sevindirmek için paraya ihtiyacı vardır; çok paraya. (Ancak, kutsal görünmezlik ilkesine sıkıca bağlanan Baba ne çalışıp para kazanabilir ne kendi parasını basabilir. Belki de bundandır para babası çocuklarını el üstünde tutması) Baba mutlak güç, mutlak bilgi, mutlak akıl ve mutlak sahiptir… Ancak her nedense (zenginlik bahşettiği çocuklarının kasalarında biriken) para bir türlü Baba’nın eline geçmez…
 
*- Barış için savaşmak, bekâretin namusu için zina yapmak gibidir.
 
*-Bazı insanlar olanı görür ve nedenini merak ederler.
Bazıları da hiç olmamış şeyleri hayal ederler ve neden olmasın diye sorarlar.
Bazıları da vardır ki işten güçten başlarını kaldırıp böyle sorular sormayı vakit kaybı sayarlar.
 
*-Başarmaya istekli olmayıp da başarmışsanız sizce hangisi olmuştur? Başarı mı başarısızlık mı? (Başarmaya azmetmeyip gene de başarmışsam başarıyı nasıl reddederim ki? Ancak, başarımı takdir için sunulacak ödülü şans meleğime takdim ederek dürüstlüğümü onurlandırabilirim)
 
*-Noel Baba neden o kadar neşelidir? Çünkü bütün kötü kızların nerede olduğunu bilir.
 
*-Öyle geceler vardır ki kurtlar susar, dolunay ulumaya başlar.
 
*-Hiç dikkat ettiniz mi? Bizden yavaş giden aracın şoförünü “salağın teki”, bizden hızlı süreni de “manyağın teki” sayarız.
 
*-Dikkat ettiyseniz başkalarının olan boktandır da sizin bokunuz bile incili mercandır.
 
*-“Evim, güzel evim” dediğiniz ıvır zıvırlarınızı depoladığınız yerden başka nedir ki?
 
*-Eğer evrende yalnız olduğumuz gerçekse, evrensel yaratımın çok da becerikli olduğu söylenemez.
 
*-Kimse az sonra ne olacağını bilmez, fakat herkes az sonra olacak diye yapar.
 
*-Tam da hayatın anlamını bulduğumda birileri onu değiştiriveriyor.
 
*-Eğer üniforma istiyorsa o iş beş para etmez.
 
*-Sinemada “romantik komedi” oynuyorsa, ben sizi yan salonda langırt makinesinde beklerim.
 
*-Bozukluk makinesine on lira koydum, hiçbir şey bozulmadı. (Bozmak da zengin işi anlaşılan)
 
*-‘Pratisyen doktor’ ünvanı sizce de sinir bozucu değil mi?
 
*-Komedyenin başarısı haddini aşacağı çizgiyi doğru belirlemesine bağlıdır.
 
*-Dünyaya gelen herkes en acayip sirk çadırına giriş biletiyle ödüllendirilir. Sadece Amerika’da doğanlara ön sıradan bilet kesilir.
 
*-Sembolü çarmıha gerilmiş adam olan bir cemaate asla üye olmam.
 
*-Dikkat ettiyseniz kürtaj karşıtı kadınlar erkeklerin en son yatağa atacağı kadınlardır. Doğanın güçlü denge unsurları vardır.
 
*Hep derim, “yaşa ve yaşat”. Düstur budur, “yaşa ve bırak yaşasın”. Bunu beceremeyen hangi g.tüne k.duğum varsa gebersin. Basit bir felsefe, fakat bizim ailede işe yaradı.
 
*-Özgün kişilikleri sever ve değer veririm; fakat sadece cemaat aidiyetiyle var olabilenleri tiksintiyle kınarım.
 
*-Yaşlı olmanın çok iyi bir yanı vardır; “çok yorgunum” diyerek hoşlanmadığınız toplantılardan kaytarabilirsiniz.
 
*-George Washington’un kardeşi Lawrence ülkemizin amcasıdır.
 
*-Amerika’da herkes Başkan olabilir; asıl sorun da budur.
 
*-Muhafazkârlar kürtaja karşıdırlar; her bebeğin doğma ve yaşama hakkını samimiyetle savunurlar; çünkü onları büyütüp kendilerine muhafız yapacaklar.
 
*-“Her şey bir başka şeye döner”. Her zaman öyle olmaz. Bazan bir şey hep aynı şeye döner. İnanmazsanız bir bağımlıya sorun.
 
*-Servet dedikleri hırsızın tekidir. Hiçbir şeyin sahibi değiliz. Ölünce hepsi servete kalır.
 
*-Gelecek az sonra geçmişten olacak.
 
*-Boks, hokeyin sıkıştırılmış biçimidir.
 
*-Dindarlığın en sevilesi üretimi ilâhilerdir.
 
*-Herkesin birbirine Hıristiyan ahlâkına uygun davranması gerektiğini düşünürüm. Fakat ben değil; çünkü ben davranışımın sonuçlarından kendimi sorumlu tutarım.
 
*-‘Bowling’ spor sayılmaz çünkü ayakkabı kirası ödeniyor.
 
*-Ateizm peygambersiz örgütenme yoludur.
 
*- Dikkat ettiyseniz avukat her zaman müvekkilden fazla gülümser.
 
*-Çoğu insan özgüven düşüklüğünü kendi yapar. (Özgüven yoksunu çok kişi de sonradan özgüven manyağı olmuştur)
 
*-İnsanların çoğu kovulmamak için çok çalışırlar; bunlara işi bırakmasınlar diye olası en düşük piyasa ücreti ödenir.
 
*- “Yorum yok” bir yorumlama biçimidir.
 
*-Eğer bir adam hep gülümsüyorsa bilin ki işe yaramaz bir şey satıyordur.
 
*-Golden Gate köprüsüne ölmeden intiharı denemek isteyenler için bir atlama (bungee) halatı bağlamalı.
 
*-Yükseklik korkum yoktur. Fakat yüksekten düşme korkum dayanılmazdır.
 
*-“Düşünüyorum öyleyse varım”; düşünüyorum yani!
 
*-Kapitalizm hassas denge cambazıdır. İşleri öyle götürür ki herkes isyan çıkartmayacak ve başkalarının malını gasp etmeyecek kadar ödeme alır.
 
*-Dilim ekmekten önce daha iyi olan neydi?
 
*-Umarım şeytani güçler evinizin yolunu bulamaz.
 
*-Hayat, toplamda sıfırlanan bir oyundur. (toplamda sıfırlanan bir kaybetme oyunudur)
 
*-Nedendir bilmem (değeri düştükçe) ıstırap çeken insanları seyretmeye bayılıyorum.
 
*-Papa kadar otoriter olabilirim. Tek eksiğim onun kadar müridimin olmayışı.
 
*-Hayat hiç adil değil; bütün işi tırtıl yapıyor şan şöhret kelebeğe gidiyor.
 
***
Çeviren: Muharrem Soyek
***
 
Metnin aslı:
 
1) “Here’s all you have to know about men and women: women are crazy, men are stupid. And the main reason women are crazy is that men are stupid.” (When Will Jesus Bring The Pork Chops?)
2) “People say, ‘I’m going to sleep now,’ as if it were nothing. But it’s really a bizarre activity. ‘For the next several hours, while the sun is gone, I’m going to become unconscious, temporarily losing command over everything I know and understand. When the sun returns, I will resume my life.’
If you didn’t know what sleep was, and you had only seen it in a science fiction movie, you would think it was weird and tell all your friends about the movie you’d seen.
They had these people, you know? And they would walk around all day and be OK? And then, once a day, usually after dark, they would lie down on these special platforms and become unconscious. They would stop functioning almost completely, except deep in their minds they would have adventures and experiences that were completely impossible in real life. As they lay there, completely vulnerable to their enemies, their only movements were to occasionally shift from one position to another; or, if one of the ‘mind adventures’ got too real, they would sit up and scream and be glad they weren’t unconscious anymore. Then they would drink a lot of coffee.’
So, next time you see someone sleeping, make believe you’re in a science fiction movie. And whisper, ‘The creature is regenerating itself.” (Brain Droppings)
3) “Some people see the glass half full. Others see it half empty.
I see a glass that’s twice as big as it needs to be.”
4) “Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.”
5) “I don’t like ass kissers, flag wavers or team players. I like people who buck the system. Individualists. I often warn people: “Somewhere along the way, someone is going to tell you, ‘There is no “I” in team.’ What you should tell them is, ‘Maybe not. But there is an “I” in independence, individuality and integrity.'” Avoid teams at all cost. Keep your circle small. Never join a group that has a name. If they say, “We’re the So-and-Sos,” take a walk. And if, somehow, you must join, if it’s unavoidable, such as a union or a trade association, go ahead and join. But don’t participate; it will be your death. And if they tell you you’re not a team player, congratulate them on being observant.”
6) “I do this real moron thing, and it’s called thinking. And apparently I’m not a very good American because I like to form my own opinions.”
7) “I’m completely in favor of the separation of Church and State… These two institutions screw us up enough on their own, so both of them together is certain death.”
8) “The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
9) “I don’t have pet peeves – I have major psychotic fucking hatreds.”
10) “The planet is fine. The people are fucked.”
11) “He – and if there is a God, I am convinced he is a he, because no woman could or would ever fuck things up this badly.”
12) “Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.”
13) “The most unfair thing about life is the way it ends. I mean, life is tough. It takes up a lot of your time. What do you get at the end of it? A Death! What’s that, a bonus? I think the life cycle is all backwards. You should die first, get it out of the way. Then you live in an old age home. You get kicked out when you’re too young, you get a gold watch, you go to work. You work forty years until you’re young enough to enjoy your retirement. You do drugs, alcohol, you party, you get ready for high school. You go to grade school, you become a kid, you play, you have no responsibilities, you become a little baby, you go back into the womb, you spend your last nine months floating …and you finish off as an orgasm.”
14) “I like it when a flower or a little tuft of grass grows through a crack in the concrete. It’s so fuckin’ heroic.”
15) “That’s why they call it the American Dream, because you have to be asleep to believe it.”
16) “Religion is like a pair of shoes…..Find one that fits for you, but don’t make me wear your shoes.”
17) “We’re so self-important. So arrogant. Everybody’s going to save something now. Save the trees, save the bees, save the whales, save the snails. And the supreme arrogance? Save the planet! Are these people kidding? Save the planet? We don’t even know how to take care of ourselves; we haven’t learned how to care for one another. We’re gonna save the fuckin’ planet? . . . And, by the way, there’s nothing wrong with the planet in the first place. The planet is fine. The people are fucked! Compared with the people, the planet is doin’ great. It’s been here over four billion years . . . The planet isn’t goin’ anywhere, folks. We are! We’re goin’ away. Pack your shit, we’re goin’ away. And we won’t leave much of a trace. Thank God for that. Nothing left. Maybe a little Styrofoam. The planet will be here, and we’ll be gone. Another failed mutation; another closed-end biological mistake.”
18) “Never underestimate the power of stupid people in large groups.”
19) “Religion has actually convinced people that there’s an invisible man living in the sky who watches everything you do, every minute of every day. And the invisible man has a special list of ten things he does not want you to do. And if you do any of these ten things, he has a special place, full of fire and smoke and burning and torture and anguish, where he will send you to live and suffer and burn and choke and scream and cry forever and ever ’til the end of time!
But He loves you. He loves you, and He needs money! He always needs money! He’s all-powerful, all-perfect, all-knowing, and all-wise, somehow just can’t handle money!”
20) “Fighting for peace is like screwing for virginity.”
21) “Some people see things that are and ask, Why?
Some people dream of things that never were and ask, Why not?
Some people have to go to work and don’t have time for all that.”
22) “If you try to fail, and succeed, which have you done?”
23) “The main reason Santa is so jolly is because he knows where all the bad girls live.”
24) “There are nights when the wolves are silent and only the moon howls.”
25) “Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?”
***
The man who once said “life is worth losing” is dead. But his quotes live on. In no particular order here aresome…
 
 
1. A house is just a place to keep your stuff while you go out and get more stuff.
2. Have you ever noticed that their stuff is shit and your shit is stuff?
3. If it’s true that our species is alone in the universe, then I’d have to say that the universe aimed rather low and settled for very little.
4. No one knows what’s next, but everybody does it.
5. If it requires a uniform, it’s a worthless endeavor.
6. As soon as someone is identified as an unsung hero, he no longer is.
7. If a movie is described as a romantic comedy, you can usually find me next door playing pinball.
8. I put a dollar in a change machine. Nothing changed.
9. Isn’t it a bit unnerving that doctors call what they do “practice”?
10. I think it’s the duty of the comedian to find out where the line is drawn and cross it deliberately.
11. When you’re born you get a ticket to the freak show. When you’re born in America, you get a front-row seat.
12. I would never want to be a member of a group whose symbol was a man nailed to two pieces of wood.
13. Have you noticed that most of the women who are against abortion are women you wouldn’t want to fuck in the first place? There’s such balance in nature.
14. So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” Anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.
15. I love and treasure individuals as I meet them; I loathe and despise the groups they identify with and belong to.
16. God bless the homicidal maniacs. They make life worthwhile.
17. One great thing about getting old is that you can get out of all sorts of social obligations just by saying you’re too tired.
18. George Washington’s brother, Lawrence, was the Uncle of Our Country.
19. In America, anyone can become president. That’s the problem.
20. Once you leave the womb, conservatives don’t care about you until you reach military age. Then you’re just what they’re looking for. Conservatives want live babies so they can raise them to be dead soldiers.
21. “One thing leads to another”? Not always. Sometimes one thing leads to the same thing. Ask an addict.
22. Property is theft. Nobody “owns” anything. When you die, it all stays here.
23. The best thing about living at the water’s edge: You only have assholes on three sides of you, and if they come this way you can hear them splash.
24. The future will soon be a thing of the past.
25. Boxing is a more sophisticated form of hockey.
26. The only good thing ever to come out of religion was the music.
27. I think everyone should treat one another in a Christian manner. I will not, however, be responsible for the consequences.
28. Bowling is not a sport because you have to rent the shoes.
29. Atheism is a non-prophet organization.
30. Have you ever noticed that the lawyer always smiles more than the client?
31. Most people with low self-esteem have earned it.
32. Most people work just hard enough not to get fired and get paid just enough money not to quit.
33. “No comment” is a comment.
34. If a man smiles all the time, he’s probably selling something that doesn’t work.
35. The Golden Gate Bridge should have a long bungee cord for people who aren’t quite ready to commit suicide but want to get in a little practice.
36. I think I am, therefore, I am. I think.
37. Capitalism tries for a delicate balance: It attempts to work things out so that everyone gets just enough stuff to keep them from getting violent and trying to take other people’s stuff.
38. I don’t have a fear of heights. I do, however, have a fear of falling from heights.
39. What was the best thing before sliced bread?
40. May the forces of evil become confused on the way to your house.
41. Life is a zero sum game.
42. Somehow I enjoy watching people suffer.
43. I have as much authority as the Pope. I just don’t have as many people who believe it.
44. It isn’t fair: the caterpillar does all the work, and the butterfly gets all the glory.
 
****
 
 
Toplam blog
: 363
: 1765
Kayıt tarihi
: 04.08.08
 
 

Parasız yatılı Darüşşafaka Özel Lisesi'nde iki yılı hazırlık sınıfı olmak üzere yedi buçuk yıl ok..