Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '16

 
Kategori
TV Programları
 

Hayat Sevince Güzel'e final yolu göründü!

Hayat Sevince Güzel'e final yolu göründü!
 

Geride bırakmış olduğumuz yaz ayının en büyük sürprizlerinden bir tanesini FOX ekranlarında yayınlanan Hayat Sevince Güzel yapmıştı. Algı Eke önderliğinde tatlı bir Ege masalı ile izleyicileri karşılayan dizi pazartesi günlerinin en çok izlenen yapımı haline gelmiş, No 309 ile birlikte FOX'un yüzünü güldüren 2 yapımdan biri olmuştu. Bu başarısı ile yeni sezonda da ekranda kalmayı garantilemesi beklenen yapım daha ilk haftadan düşüşünü başlattı.

İçerde, Hangimiz Sevmedik, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Babam ve Ailesi, Rising Star gibi akşam kuşağı programlarının yanı sıra gündüz kuşağında yayınlanan yapımlardan da etkilenen dizi reytinglerde çok ciddi bir gerileme yaşadı.

Son olarak ; bayram öncesindeki bölümü ile Hırvatistan milli maçıyla birlikte en çok izlenen yapım olan Hayat Sevince Güzel, bayram arasının ardından ekrana dönmesiyle sert kayaya çarptı. Dizinin son bölümü TOTAL grubunda 2.72 reyting ile 9. , AB grubunda 1.35 reyting ile 21., ABC grubunda 2.06 reyting ile 12.olabildi. Bu reytingleri ile yazlık performansını aratan, yeni sezonun başlamasından kötü etkilenen dizinin yakın zaman içerisinde final yapması bekleniyor.

Bu durum yüzünden ekibi ya da kanalı suçlamak doğru olmaz. Çünkü yazlık olarak başlayan ve yayınlandığı dönemde gayet iyi, yeterli sonuçlar alan bir yapımdan bahsediyoruz. Kanalı da dizinin arkasında durma konusunda yanlış bir hamle atmadı. Yani durum gayet normal, bu sektörün klişeleşmiş sendromlarından biri ile açıklanabilir.

Hayat Sevince Güzel'in son zamanlarda yapılan ve birbirine çok benzeyen Ege dizilerine oranla daha iyi bir kitleye sahip olduğu görmek yapımcılarını ve kanalını mutlu etmiştir. Bence bu olumlu tepki onlar için yeterli ve ilerisi için umut verici olabilir.

Dizinin ne kadar dayanacağını göreceğiz.

Ama ne olursa olsun alkışı hak ettiler !

 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..