Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hayata dair

Size bir vücut verilir; seversiniz, sevmezsiniz ama yolun sonuna dek sizin olacaktır. Hayattan dersler alırsınız. Hayat adı verilen tam gün süren okula, hiç ara vermeden gidilir. Her gün yeni dersler öğrenilir. Bu dersleri sevebilirsiniz veya aptalca bulabilirsiniz. Hata yoktur. Sadece ders vardır. Olgunlaşma bir deneme yanılma sürecidir. Deneydir. Başarısız denemeler sonuçta iş rayına oturana kadar yapılan deneylerdir. Öğrenene dek dersler tekrarlanır. Bu ders onu tam olarak öğrenene kadar değişik biçimlerde karşınıza çıkar.

Öğrendiğinizde sıra bir sonraki derse gelir. Öğrenmek bitmez. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yoktur. Ömür boyu sürer. Hayat sürdükçe alınacak dersler vardır. “Orası” “burasından” iyi değildir. Bir yere geldiğinizde mutlaka gideceğiniz daha iyi bir yer gözünüze çarpar. Orası her zaman burasından daha iyi gözükecektir. Başkaları sizin aynanızdır. Başka birinden nefret ettiğiniz ve ya sevdiğiniz bir özellik mutlaka kendinizin sevdiğiniz ve ya nefret ettiğiniz bir özelliği yansıtır. Hayatta ne yaptığınız size bağlıdır. Bütün araç ve gereçler size verilmiştir. Onlarla ne yapabileceğiniz tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Seçimi kendiniz yaparsınız. Hayat sorularının cevabı içinizdedir. Yapmanız gereken, içinizdeki sesi dinleyip güvenmektir.

Dengeli Yaşam:
Kendinize(öz saygı) saygınız olsun. Değer verdiğinizi öncelik sırasına koyun. Zamanı değer verdiğiniz şeyle harcayın. <ı>Var olmak; değişmek, <ı>Değişmek; olgunlaşmak, <ı>Olgunlaşmak; kendini geliştirmek ve durmadan yaratmaktır. Ölmeden önce herkes neden kaçtığını, nereye koştuğunu ve bunun nedenini öğrenmeye çalışmalıdır. İnsan kendine; <ı>Kimim? <ı>Neredeyim? <ı>Ne istiyorum? Diye sormalıdır. <ı>Günler için dikeceksen; çiçek, <ı>Yıllar için dikeceksen; ağaç, <ı>Sonsuzluk için dikeceksen; fikirler dik. Yaşamak bir sanattır. Ben bir yaşama sanatçısıyım. Sanat eserim ise yaşamımdır. Hayatınızı Denetleyin: Hayatımızı denetlemek için;
    Ne yaptığınızı tam olarak farkında olmak, bilinçli yapmak, Kendinizi olduğu gibi kabul etmek, ettirmek, Yaptığınız seçimler için sorumluluk almak, İnançlarınızı savunmak, Anlamlı yaşamak, Hedeflerimizi belirlemek ve onlara yönelmek, Bütünlük içinde yaşamak zorundayız.
<ı>İşi şansa terk etmeden, şansa bırakmamalıyız. Şans her zaman yedeğimizde olmalıdır.
 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..