Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '13

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Hayatımızdaki renkler solmasın, Saroz yok olmasın

Hayatımızdaki renkler solmasın, Saroz yok olmasın
 

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, doğa dostu bisikletçiler ve Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile birlikte.


Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Keşan-Saroz Körfezi Dağ Bisikleti Festivali"Sarosyokolursa" spot başlığıyla sosyal medyada'da geniş yer aldı.

Organizasyon, Korudağ'ın yeşili, Saroz'un mavisi ve Keşan'ın soluk aldığı yer olarak tanıtılmaya çalışılan, doğal zenginliklerimize sahip çıkmak adına iyi düşünülmüş ve son aşamasına kadar başarıyla gerçekleştirilmiş bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.

Böylece, Saroz Körfezi kıyılarında ve Korudağ ormanlarında açılan taş ocaklarının bölge için nasıl bir "doğa katliamı" olduğu da gündeme taşınmış oluyor.

Keşan-Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali 06 Eylül Cuma günü saat:11.00'de başladı ve 08 Eylül Pazar günü sona erdi.

Festival açılışında geniş bir katılımdan dolayı Keşan Belediye Başkanı olarak Keşan adına gurur duyduğunu belirten Mehmet ÖZCAN; bu konuda DOÇEK Başkanı Hakan Eşme’ye teşekkür ettiği açılışta, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı'nın da bulunması dikkatlerden kaçmadı.

*
Keşan Belediyesi ve Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) işbirliğiyle yapılan bisiklet festivali, var olan potansiyeli değerlendirmek ve fiilen doğada pedal çevirmek olarak özetlenebilir. Çünkü bisiklet, yalnızca karne hediyesi ve gelip geçici bir eğlence aracı olmasından çok, sempatik, doğa dostu, çevreci bir ulaşım ve spor aracıdır.

*

İki yıldır düzenlenen Keşan Saroz Körfezi Bisiklet Festivali büyük ilgi görüyor. İyi bir organizasyon ve geniş katılımdan dolayı festivale yoğun bir talep var.

Önerimiz odur ki siz de saklı kalmış bölgede doğal güzellikleri görünüz. Bu festival aynı zamanda ‘Hayatımızdaki renkler solmasın, Saroz yok olmasın’ sloganı altında özetleniyor.

Keşan'da Korudağ’ın yeşili Saros’un mavisi olan bu güzel coğrafyayı bütün konuklara, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak gönülden edinilen görevin ve çevre bilincinin sonucudur.  Keşan Belediyesine de desteklerinden dolayı şükran borcumuz vardır.

*

Etkinliğe, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 300 kadar bisikletçi katıldı. Lojistik ve organizasyonun sağlığı açısından, arazide daha fazla kişiyle bir arada bulunmak sorun olabilirdi. Festival komitesince bu yıl yaklaşık üç yüz kişiyle sınırlanan organizasyonda, binden fazla katılım talebinin geldiği de bir başka gerçek.

Festivalin büyük ilgi görmesi, bisiklet severlerce çok sayıda katılma isteğinin gelmesi, Keşan ve çevresindeki doğal güzellikleri göstermek adına yetkilileri daha da bir cesaretlendiriyor. Nitekim ileride değişik programların olacağı şimdiden belli.

*

Gökçetepe sahili ÇAKIL mevkisinde sabit kamplı olmak üzere 3 gün süren dağ bisikleti festivalinin son gününde, dönüş yolu üzerindeki Çamlıca'da mola verildi. Bir grup gönüllüden oluşan motokros ekibi, yerinde ve zamanında müdahaleleriyle önlem aldığı organizasyonda, adeta gölge gibi izledikleri bisiklet severleri gözleri gibi kollayarak festivalin tadının kaçmasına izin vermedi. Onları da tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kamp etkinlikleri çerçevesinde çeşitli faaliyetlerin yanı sıra Saroz'da oltacılık yapmanın keyfine de varıldı. Amatör oltalara takılan balıkların her biri yasaya uygun olarak 13 santimden büyüktü. Daha küçük olanları yeniden doğaya bırakıldı.

Hayatımızdaki renklerin solmaması ve Saroz'un yok olmaması için küçük balıkları ve nesli koruma altında olan balıkları avlamayan amatör balıkçılarımızı da alkışlıyoruz. 

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..